Hoe maak jij een overzichtelijk CV?

Hoe maak ik een overzichtelijk CV? Deze vraag stel jij jezelf misschien wel eens. Waarom heb ik een CV nodig? Hoe zorg ik ervoor dat mijn CV er uit springt tussen al die andere CV’s? Wij hopen je op weg te helpen met deze blog. Lees snel verder!

Tip: in Word zijn kant en klare CV templates die je kan gebruiken

Rommelige CV’s zien er niet uitnodigend uit en worden vaak niet goed doorgelezen. Een fris, overzichtelijk CV is vaak aantrekkelijker om goed door te lezen. Zorg er voor dat je structuur aanbrengt in je CV. De structuur die je aan kunt houden is als volgt:

Personalia
Naam, adresgegevens, geboortedatum, contactgegevens.

Foto
Met een foto maak je jouw CV persoonlijker. Zorg er voor dat dit een professionele foto is.

Profielschets
Een kort profiel waarin je waardevolle informatie geeft. Het benoemen van je ambities, drijfveren en kwaliteiten.

Werkervaring
Noteer bij welke werkgevers je gewerkt hebt, wat je functies waren en welke werkzaamheden bij die functie hoorden. Daarnaast benoem je de jaartallen waarin je voor die werkgevers gewerkt hebt. Het beste is om je werkervaring anti-chronologisch te noteren: begin bij de laatste werkervaring.
 
Opleidingen
Noteer de opleidingen en trainingen die je gevolgd hebt, benoem daarbij de opleider en in welk jaartal je deze opleiding of training gevolgd hebt. Daarnaast geef je aan of je een diploma of certificaat behaald hebt. Het beste is om dit ook op anti-chronologische volgorde te beschrijven.

Vaardigheden / competenties
Je competenties vertellen iets over jou als sollicitant. Als jij je competenties weet te benoemen, dan zegt dit iets over jouw zelfkennis. Het geeft extra informatie over jou als persoon.

Talenkennis
Wanneer het relevant is voor de functie waarop je solliciteert, is het slim om je talen kennis te noteren.

Hobby’s
Ook je hobby’s kunnen duidelijk maken van voor persoon jij bent en je daarmee een voorsprong geven op anderen. Daarnaast kan een hobby jouw opgenoemde competenties onderbouwen. Bijvoorbeeld je hebt als hobby tuinieren en je hebt daardoor een hele grote plantenkennis opgedaan. Of je bent in je vrije tijd voorzitter van de bowlingclub. Dit geeft aan dat je dingen kan aansturen en organiseren.

In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een perfect overzichtelijk CV.
CV voorbeeld, voorbeeld CV, tips voor CV

Als je je CV af hebt, mail die dan gelijk naar ons door, dan doen wij een gratis CV check! Je kan het mailen naar hans@breevaartpersoneel.nl of uploaden via onderstaand formulier. Wij zullen vervolgens contact met je opnemen om je eventueel te voorzien van tips, of om je natuurlijk te voorzien van een leuke nieuwe baan!

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297



Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(160 reviews)
Supa Fried
“Zeer tevreden over de samenwerking met Breevaart. Duidelijke communicatie en een fijne gevoel tijdens het hele sollicitatie proces. De beste ervaring die ik heb gehad met een uitzendbureau!"
Marc Oosterhoff
“Binnen een week na het eerste gesprek aan het werk gegaan bij Breur. Verder is de begeleiding heel goed en reageren de mensen van Breevaart heel snel. Ik ben heel positief en zou Breevaart ook zeker aanraden."
othy has
“Een van de Beste uitzendbureau’s , ik heb met Rick een gesprek gehad het was echt gezellig en positief, hij denkt mee en hij zoekt naar de beste baan voor zijn personeel."
kaes sy
“Dit uitzendbureau is prefect, ik had dinsdag kennismaking gesprek en vandaag heb ik met hun mijn contract ondertekend, dus binnen 3 werkdagen hebben ze voor mij werk geregeld. Alle dank aan Gerrard Opschoor."
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep