• home
  • BLOGS
  • 6 tips voor het vinden van je droombaan via LinkedIn

6 tips voor het vinden van je droombaan via LinkedIn

Wil je graag een nieuwe baan en ga je daarvoor LinkedIn inzetten? Dan geven we je vandaag in deze blog een paar tips zodat je ook de baan vindt die bij je past. Wanneer je een berichtje op LinkedIn plaatst, zul je in deze tijd veel reacties krijgen. Het is dus de kunst om relevante reacties te krijgen.

1. Zorg voor een compleet LinkedIn profiel


De basis van LinkedIn begint bij een goed profiel. Zorg er daarom voor dat je al je werkervaring hebt ingevuld met daarbij ook een beschrijving. Zo kunnen recruiters en HR-medewerkers goed zien over welke ervaring je beschikt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je LinkedIn profiel beter vindbaar is. LinkedIn is namelijk net als Google ook een zoekmachine, recruiters zoeken namelijk ook op LinkedIn naar bepaalde kennis of programma’s.

2. Een professionele foto met een glimlach


Een foto zegt meer dan 1000 woorden, zorg dus dat je er leuk en professioneel opstaat. Laat die vakantiefoto’s dus maar even achterwege. Kies voor een mooie frisse foto waarop je lacht. Uit onderzoek is namelijk vastgesteld dat wanneer we een glimlach zien, onze hersenen een positief stofje aanmaken. Dat is natuurlijk wat we willen!

3. Activeer OpenToWork functie


Een fijne functie van LinkedIn is OpenToWork, je kunt vanaf je profiel aangeven dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Je krijgt vervolgens een groene rand rondom je profielfoto en je kunt een bericht schrijven waar je naar op zoek bent. Recruiters volgen deze hashtag en zien dankzij deze optie gelijk waarnaar je op zoek bent! In deze blog wordt uitgelegd hoe je deze optie op LinkedIn activeert.

4. Zorg voor een CV als PDF


Voordat je ook maar aan solliciteren denkt, moet je CV eigenlijk al op orde zijn. Het is fijn om deze steeds bij te houden zodat het minder tijd kost op het moment dat je een baan nodig hebt. Een standaard CV valt niet meer genoeg op. Zorg daarom voor kleurgebruik, een duidelijke foto en een speelse indeling. Deze PDF kun je vervolgens gebruiken wanneer je online solliciteert maar ook voor een bericht op LinkedIn.

5. Zo schrijf je een goede bijdrage


Je profiel is helemaal in orde, dan is het nu de tijd om een berichtje de wereld in te sturen dat je op zoek bent naar een nieuwe job. Maak hierbij gebruik van je CV als PDF, je kunt bij LinkedIn namelijk PDF bestanden uploaden en deze toevoegen aan je bijdrage. Zo zien bedrijven en recruiters gelijk over welke ervaring je beschikt, ze kunnen deze PDF ook opslaan voor hun eigen archief.
Heb je geen PDF? Geen zorgen, pak dan een leuke foto van jezelf (het liefst in een werkomgeving). Maak daarnaast ook gebruik van # zoals #werkzoekend of #techniek #beschikbaar #opentowork.

6. Volg bedrijfspagina’s


Wil je bij een specifiek bedrijf werken? Volg dan sowieso even hun bedrijfspagina, dat staat al goed op het moment dat je solliciteert. Een andere tip is om uitzendbureaus te volgen op LinkedIn. Deze bedrijven plaatsen regelmatig nieuwe vacatures op hun social media kanalen, waardoor je de nieuwste vacatures gelijk op je tijdlijn voorbij ziet komen.

Geen tijd of geduld om je LinkedIn op orde te maken? Bel dan gelijk naar Breevaart Personeel! We hebben diverse vacatures openstaan, we vertellen je er graag meer over tijdens een bak koffie (of thee) bij ons op kantoor!


Bekijk de vacatures

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Ruben Helder
Accountmanager Logistiek en Productie
ruben@breevaartpersoneel.nl

0180-471585

06-48627666

Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Roos Zoeteman
“Super ervaring gehad, het kon niet beter! Drie weken geleden bij Louwrens op gesprek geweest en hij heeft gezorgd voor een nieuwe baan die helemaal voldoet aan mijn wensen. Binnen 3 weken was alles rond!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep