solliciteren sollicitant werkgever werk vinden personeel vinden vacature krimpenerwaard krimpen a/d ijssel
  • home
  • BLOGS
  • De eerste indruk telt voor de sollicitant

De eerste indruk telt voor de sollicitant

Sollicitatiegesprekken voeren, is net als daten, het gaat altijd om de eerste indruk. Die bepaalt hoe iemand het eerste gesprek in gaat. Je hebt tenslotte maar een korte tijd om iemand te leren kennen en een groot deel van de eerste indruk wordt bepaald door uitstraling. Dat geldt zowel voor de werkgever als de sollicitant. Aangezien de markt op z’n kop staat, focussen wij ons in deze blog op de werkgever die een eerste indruk achterlaat.

Voorbereid het gesprek in


Zorg dat je vooraf weet met wie je het gesprek hebt. Als je dan de hand schudt met de sollicitant, kun je gelijk even zijn naam noemen. Onbewust zorgt dit voor een fijn en vertrouwd gevoel voor de sollicitant. Daar scoor je dus extra punten mee!
Laat een sollicitant niet onnodig lang wachten, als je nog in een vergadering zit. Laat in plaats daarvan een ander personeelslid een rondleiding geven door het pand en laat hem/haar wat vertellen over het bedrijf. Zo heeft de sollicitant gelijk een kijkje gekregen binnen het bedrijf.

CV goed doornemen


Niets is ongemakkelijker dan het verkeerde CV of de verkeerde vacature te benoemen tijdens een gesprek. Hoe beter je je hebt voorbereid hoe geïnteresseerder je overkomt. Daarnaast kun je daardoor gelijk een goed gesprek voeren en de juiste dingen vragen, die voor jou als werkgever relevant zijn.

Vacatures

Het pand op orde


Bedrijven schreeuwen om goede werknemers, dat betekent dat sollicitanten ruime keus hebben. Sollicitanten nemen alles mee in hun keuze, werksfeer, werkomgeving, professionaliteit van het bedrijf etc. Loop eens kritisch door je pand heen en probeer zo neutraal mogelijk ernaar te kijken. Wat valt je op? Wat zou je graag anders willen zien maar blijft altijd liggen?

Verkoop geen gebakken lucht


Maak het plaatje niet mooier dan het is en beloof geen dingen die je niet na kunt komen. Dit vinden wij hele belangrijke punten in de kennismakingsgesprekken die wij voeren. Daarom staan bij Breevaart Personeel de kernwaarden: gewoon, persoonlijk en vertrouwd centraal. Wij vertellen je altijd precies waar je aan toe bent en zorgen dat we een baan vinden die oprecht bij je past. Kunnen we niets voor je vinden? Dan communiceren wij dit ook met je.

Wat kunnen wij als uitzendbureau betekenen?


Als uitzendbureau in Krimpen a/d IJssel helpen we je bij het vinden van het juiste personeel of bij het vinden van een passende baan. Dat betekent dat wij je ook helpen bij dit soort vraagstukken om jezelf als bedrijf zo goed mogelijk te verkopen aan de sollicitant. Meer weten over ons kantoor en de mensen die er werken? Lees dan even deze pagina

Kunnen wij u helpen?

neem contact op met

Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Christiaan Mourik
“Ik ben fijn geholpen door Hans bij het vinden van een nieuwe baan!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2022 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep