Hoe bereid ik mij voor op een sollicitatiegesprek?
422

BLOGS

Hoe bereid ik mij voor op een sollicitatiegesprek?

Hoe bereid ik me nu voor op een sollicitatiegesprek?

Dit is een vraag die eigenlijk heel makkelijk te beantwoorden valt. Alles valt of staat met voorbereiding. Hoe bereid je je nu voor voor een sollicitatiegesprek? Hieronder vind je een aantal tips en tricks die je altijd moet toepassen als je een gesprek gaat voorbereiden.

Tip 1.
Check altijd de site van het bedrijf. Kijk hier wat ze doen, wie er werken, wat de visie van het bedrijf is en op welke klantgroep het bedrijf zich richt. Als je vragen hebt, schrijf deze dan op aan aantekenblokje en stel deze vragen zodra de gelegenheid zich aandient in het gesprek.

Tip 2.
Je moet ook altijd de naam van je contactpersoon onthouden. Als je dan op gesprek komt kan je altijd vragen naar degene met wie je het gesprek hebt. Niets is zo vervelend als je op sollicitatiegesprek komt en je weet niet met wie je een gesprek hebt. Dit leidt vaak tot wat ongemakkelijke situaties bij de receptie van het bedrijf.

Tip 3.
Check op internet ook altijd wat voor vragen je kan verwachten. Dit zodat je van te voren al er over na hebt gedacht welke antwoorden je op deze vragen kan geven. Dan kom je gemotiveerd over en je hebt overal een antwoord op. zeggen dat je het niet weet komt vaak niet heel positief over. Vragen die je altijd kan verwachten (ook al is het cliché) zijn bijvoorbeeld: wat zijn je verbeterpunten? Waar ben je goed in? Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Vertel is wat over je zelf? Deze vragen worden eigenlijk altijd gesteld en hier kan je je ook heel makkelijk op voorbereiden om deze antwoorden op de vragen gewoon op een blocknote te schrijven.

Tip 4.
Lees ook altijd even de vacature goed door die je toegezonden krijgt van het bedrijf of die je gevonden hebt op internet of in de krant. Hier kan je al veel uit opmaken wat voor functie het betreft en wat het bedrijf exact zoekt.

Tip 5.
Wees vooral ook geïntereseerd en oprecht. Het kan natuurlijk voorkomen dat het niet matched in het gesprek. Zorg altijd wel dat je een goede indruk achterlaat. Je weet nooit in de toekomst of dit nog van pas kan komen.

Tip 6.
Wees vooral niet zenuwachtig. Het bedrijf nodigt jou uit want ze hebben goed personeel nodig. Blijkbaar is het dan zo dat je qua CV matched anders hadden ze je niet uitgenodigd. Ben je toch zenuwachtig? Dit kan je altijd aangeven en daar kijkt niemand raar van op.

Heb je wat aan deze tips ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek? Ik hoop het wel en dat komt dan goed uit. Blijkbaar ben je opzoek naar jou droombaan anders was je deze blog niet aan het lezen. Graag helpen wij als Breevaart Personeel je verder aan die droombaan. Stuur je CV op naar info@breevaartpersoneel.

Wij helpen je graag op een gewoon, persoonlijk en vertrouwde manier verder aan jou droombaan.

Heb je nu nog vragen over de tips en tricks van het voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Bel dan met:
0180-471585 en wij beantwoorden graag uw vragen.

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Ervaringen van anderen

Parkzoom 24
2922 CT
Krimpen aan den IJssel

+31 180 - 471 585
info@breevaartpersoneel.nl
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep