logo Breevaart Personeel

Hoe maak jij een overzichtelijk CV?

Hoe maak ik een overzichtelijk CV?

Hoe maak ik een overzichtelijk CV. Deze vraag stel jij jezelf misschien wel eens. Waarom heb ik een CV nodig? Hoe zorg ik ervoor dat mijn CV er uit springt tussen al die andere CV’s? Wij hopen je weg te helpen met dit artikel. Lees snel verder!

Tip 1: Hou het overzichtelijk

Tip 2: Er zijn in Word kant en klare CV templates die je kan gebruiken

Rommelige CV’s zien er niet uitnodigend uit en wordt vaak niet goed doorgelezen. Een fris, overzichtelijk CV is vaak aantrekkelijker om goed door te lezen. Zorg er voor dat je structuur aanbrengt in je CV. De structuur die je aan kunt houden is als volgt.

Personalia
Naam, adresgegevens, geboortedatum, contactgegevens.

Foto
Met een foto maak je jouw CV persoonlijker. Zorg er voor dat dit een professionele foto is.

Profielschets
Een kort profiel waarin je waardevolle informatie geeft. Het benoemen van je ambities, drijfveren en kwaliteiten.

Werkervaring
Noteer bij welke werkgevers je gewerkt hebt, wat je functies waren en welke werkzaamheden bij die functie hoorden. Daarnaast benoem je de jaartallen waarin je voor die werkgevers gewerkt hebt. Het beste is om je werkervaring anti-chronologisch te noteren: begin bij de laatste werkervaring.

Opleidingen
Noteer de opleidingen en trainingen die je gevolgd hebt, benoem daarbij de opleider en in welk jaartal je deze opleiding of training gevolgd hebt. Daarnaast geef je aan of je een diploma of certificaat behaald hebt. Het beste is om dit ook op anti-chronologische volgorde te beschrijven.

Vaardigheden / competenties
Je competenties vertellen iets over jou als sollicitant. Als jij je competenties weet te benoemen, dan zegt dit iets over jouw zelfkennis. Het geeft extra informatie over jou als persoon.

Talenkennis
Wanneer het relevant is voor de functie waarop je solliciteert, is het slim om je talen kennis te noteren.

Hobby’s
Ook je hobby’s kunnen duidelijk maken van voor persoon jij bent en je daarmee een voorsprong geven op anderen. Daarnaast kan een hobby jouw opgenoemde competenties onderbouwen. Bijvoorbeeld je hebt als hobby tuinieren en je hebt daardoor een hele grote plantenkennis opgedaan. Of je bent in je vrije tijd voorzitter van de bowlingclub. Dit geeft aan dat je dingen kan aansturen en organiseren.


In onderstaande afbeelding zie je een voorbeeld van een perfect overzichtelijk CV.
CV voorbeeld, voorbeeld CV, tips voor CV

Als je je CV af hebt, mail het naar ons en wij doen gelijk een gratis CV check!  
Je kan het mailen naar hans@breevaartpersoneel.nl of uploaden via onderstaand formulier.
Wij zullen dan een gratis CV check doen en vervolgens contact met je opnemen om (als het nodig is) je te voorzien van tips.

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruitment Consultant
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(143 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Roos Zoeteman
“Super ervaring gehad, het kon niet beter! Drie weken geleden bij Louwrens op gesprek geweest en hij heeft gezorgd voor een nieuwe baan die helemaal voldoet aan mijn wensen. Binnen 3 weken was alles rond!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Dewi D
“Echt een top bedrijf! Binnen 2 weken alles geregeld door Ruben. Hij is heel goed in z'n werk en je voelt je absoluut geen nummertje!! Hele persoonlijke service waar ik me prettig bij voelde :)"
© 2022 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep