416

BLOGS

Pluspunten van werken in de Metaalindustrie!

Werken in de metaalindustrie biedt je verschillende voordelen en redenen die het overwegen waard zijn! Bij Breevaart Personeel geloven we dat werken in de metaaltechniek meer is dan alleen taken uitvoeren. Het is een kans om je creativiteit te uiten, grenzen te verleggen en je toekomst vorm te geven met elke las, elke constructie en elk project. Hier komen de 10 belangrijkste redenen op een rijtje om werken in de metaaltechniek te overwegen:

1. Veel carrièremogelijkheden


De metaalindustrie bevat een diversiteit aan functies zoals: lassen, smeden, constructie, en metaalbewerking. Door je te specialiseren in een van deze disciplines, kun je niet alleen bijdragen aan de voortgang van de industrie, maar ook de voldoening en geweldige kick ervaren door het maken van onmisbare spullen en stevige bouwwerken die het verschil maken. Je kunt je carrière dus naar jouw passies, ambities en unieke vaardigheden inrichten.

2. Voldoening van vakmanschap


Werken met metaal stelt je in staat om fysiek iets te creëren en te bouwen met je eigen handen. Dit geeft je een gevoel van voldoening en trots opleveren, omdat je tastbare resultaten ziet van je inspanningen. Het is een onbeschrijflijk gevoel van prestatie dat je alleen krijgt als je met je handen werkt, als je echt iets maakt vanuit niets. Dat gevoel is waar het in de wereld van metaalbewerking om draait!

3. Grote vraag naar vakmensen


Er is vaak een tekort aan goed opgeleide vakmensen in de metaalindustrie. Er is constante vraag naar bekwame lassers, ijzerwerkers en andere professionals in het veld. Stel je voor, jij als ervaren lasser of ijzerwerker die precies weet hoe je met metalen om moet gaan - je bent praktisch goud waard! Dat brengt niet alleen kansen met zich mee, maar ook stabiliteit in je carrière en ruimte om te groeien. Dus als je op zoek bent naar een vakgebied waarin je niet alleen gewaardeerd wordt, maar ook nog eens volop mogelijkheden hebt om vooruit te komen, dan zit je in de metaalindustrie helemaal goed!

4. Goed salaris


Vanwege de specifieke vaardigheden die vereist zijn in de metaalindustrie, kunnen lassers en ijzerwerkers vaak aantrekkelijke salarissen verdienen. Als je een ervaren lasser of ijzerwerker bent, kun je flink wat geld verdienen. Weet je wat nog beter is? Hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer je verdient. Je wordt dus beloond voor je toewijding en het verfijnen van je vakmanschap. Dus stel je voor, je begint met een solide salaris en naarmate je groeit en meer expertise opdoet, groeit je inkomen met je mee. Speciale skills worden dus écht gewaardeerd.

5. Diverse werkplekken


Als lasser of ijzerwerker kun je via ons op verschillende locaties werken, variërend van werkplaatsen en fabrieken tot bouwplaatsen en zelfs offshore-installaties. In de metaalindustrie wacht er op elke locatie een uitdaging en een nieuwe ervaring op je. Kortom, de wereld ligt aan je voeten!

6. Creatieve uitlaatklep


Hoewel er duidelijke technische aspecten zijn aan het werken met metaal, is er ook ruimte voor creativiteit. Je kunt betrokken zijn bij het ontwerpen en creëren van unieke metalen constructies en kunstwerken, waarbij je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Dus als je droomt van een job waarin technische precisie hand in hand gaat met een flinke dosis creatieve vrijheid, ben je aan het juiste adres!

7. Uitdagingen


Het werken met metaal kan complex zijn en uitdagingen met zich meebrengen die je scherp houden. Je bent als het ware een creatieve probleemoplosser in een omgeving die nooit stilstaat. Dat houdt de boel lekker dynamisch en inspirerend. Dus, als je houdt van een werkomgeving waar geen dag hetzelfde is en waar je continu wordt uitgedaagd, dan is het werken met metaal echt iets voor jou!

8. Mogelijkheid tot specialisatie


Binnen de metaalindustrie kun je je specialiseren in specifieke gebieden, zoals TIG-lassen, MIG-lassen, smeden, pijplassen of precisiebewerking. Waardoor je in staat bent om je vaardigheden verder te verfijnen en een expert te worden in een bepaald gebied.
Pijplasser

9. Fysieke activiteit


Als je van fysiek werk houdt en graag actief bezig bent, is werken in de metaalindustrie de perfecte optie voor jou! Hier krijg je de kans om je handen uit de mouwen te steken en actief betrokken te zijn bij het hele proces. Denk aan het tillen, vormgeven, en bewerken van metaal. Het biedt je de perfecte balans tussen lekker in beweging zijn en technisch vakmanschap.

10. Kansen tot opleiding en ontwikkeling


Onze gewaardeerde opdrachtgevers begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om in jou te investeren. Daarom staan er tal van mogelijkheden voor je klaar. Van technische trainingen tot certificeringen, die je vaardigheden en carrièrevooruitzichten verbeteren.

Veiligheid


Het is belangrijk om te weten dat werken in de metaalindustrie ook uitdagingen met zich mee kan brengen, zoals fysieke belasting en blootstelling aan hitte en gevaarlijke omstandigheden. Het is essentieel om goed opgeleid te zijn, veiligheidsrichtlijnen te volgen en de juiste beschermende uitrusting te dragen om deze uitdagingen aan te pakken. Via Breevaart Personeel zul je hiervoor een lasoverall en/of werkschoenen ontvangen.

Metaal Vacatures

Rick

Ben jij klaar om te ontdekken waar jouw passie voor de metaaltechniek je naartoe kan brengen? Bij Breevaart Personeel maakt het niet uit of je nu een doorgewinterde vakman bent of net je eerste stappen zet in de wereld van metaal, wij helpen je graag op weg naar wat het beste bij je past. Stuur je CV naar rick@breevaartpersoneel.nl of neem contact op met Rick via: 06-17774879.

Ervaringen van anderen

Parkzoom 24
2922 CT
Krimpen aan den IJssel

+31 180 - 471 585
info@breevaartpersoneel.nl
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep