• home
  • BLOGS
  • Waarom solliciteren bij een uitzendbureau?

Waarom solliciteren bij een uitzendbureau?

Waarom nou solliciteren bij een uitzendbureau?

Er zijn genoeg redenen om te solliciteren bij een uitzendbureau. Deze redenen wil ik later in dit artikel bespreken.

Eerst even dit….

Wij als Breevaart Personeel kregen is de opmerking van een potentiële opdrachtgever: Wij doen geen zaken met uitzendbureaus want mensen moeten dusdanig ondernemend moeten zijn dat ze zelf ons kunnen vinden.

Wij hebben hier is over nagedacht en deze uitspraak is begrijpelijk maar toch geheel onwaar. In het verleden hebben wij genoeg voorbeelden van kandidaten die nu gemotiveerd werken bij hun nieuwe werkgever. Dit is fantastisch om als Breevaart Personeel aan mee te helpen.

Waarom nu solliciteren via het uitzendbureau?

Allereerst wil ik het hebben over het brede aanbod van banen bij een uitzendbureau. Veel bedrijven hebben geen tijd om een sollicitatieprocedure te starten en besteden dit graag uit aan een arbeidsbemiddelingsbureau. Voordelen hiervan zijn de juiste kennis en in plaats van 140 sollicitaties de 3 beste kandidaten in de mailbox. Hierdoor is het juist aantrekkelijk om te solliciteren bij een uitzendbureau.

Omdat het aanbod van banen relatief groter is dan bij een MKB bedrijf is het ook zo dat de kans op een baan groter word. Je verbreed namelijk je netwerk en je laat andere mensen ook meezoeken voor en functie. Je bouwt hierdoor een groter web op, waardoor de kans op baangarantie aanzienlijk toeneemt.

Ook heeft het uitzendbureau of arbeidsbemiddelingsbureau het volgende voordeel: Je krijgt hulp bij solliciteren. Als je ergens tegen aanloopt, bijvoorbeeld hoe je het beste een gesprek kan voorbereiden, is de Recruiter altijd bereidwillig om je daar tips over te geven. Deze tips kan je dan toepassen in bijvoorbeeld volgende sollicitaties en ook in de gesprekken die daar uit voortvloeien.

Wil je ook is ervaren hoe het werkt bij een uitzendbureau, stuur je CV op naar info@breevaartpersoneel.nl of bel naar 0180-471585 en wij helpen je graag verder op een gewoon, persoonlijk en vertrouwde manier aan je vervolgstap in je carrière.

Wij helpen jou graag aan jouw droombaan!!

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met

Team Breevaart Personeel
info@breevaartpersoneel.nl

 0180-471585Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Roos Zoeteman
“Super ervaring gehad, het kon niet beter! Drie weken geleden bij Louwrens op gesprek geweest en hij heeft gezorgd voor een nieuwe baan die helemaal voldoet aan mijn wensen. Binnen 3 weken was alles rond!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep