458

BLOGS

Wat is een VCA Certificaat?

Als je in de bouw, techniek, transport of andere sectoren werkt, heb je er vast wel eens van gehoord: een VCA certificaat. Maar wat is nou eigenlijk een VCA, waar staat het voor en waarom heb je het nodig om bij sommige bedrijven aan het werk te gaan?

Wat is VCA?


VCA staat voor "Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers." Het is een checklist met werkmethodes en aandachtspunten op het gebied van veiligheid en gezondheid. Het helpt werknemers en werkgevers in risicovolle werkomgevingen om veiliger te werken. Verschillende sectoren waar een VCA van toepassing is, zijn de elektrotechniek, bouw en groenvoorziening. Dit zijn ook branches waar Breevaart Personeel mee werkt. Bij onze vacatures kun je zien voor welke functies je een VCA nodig hebt. Neem snel een kijkje!

Vacatures

Verschillende soorten VCA


Je hebt 3 verschillende soorten VCA.
VCA Basis: Ook wel B-VCA. Deze is voor werknemers, zodat zij kunnen laten zien dat ze veilig, gezond en met oog voor anderen en het milieu hun werk kunnen doen.
VCA VOL: Ook wel Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Deze is voor leidinggevenden of ZZP'ers die werken in een risicovolle omgeving.
VIL-VCU: Ook wel Veiligheid en gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Deze is bedoeld voor uitzendbureaus en medewerkers daarvan.

VCA behalen?


Als je bij Breevaart Personeel aan de slag gaat als uitzendkracht, kun je via ons je VCA behalen als je deze nog niet hebt. Dus wees niet bang om te solliciteren op een functie waar je een certificaat nodig hebt! Zien we jou binnenkort ook verschijnen op ons kantoor voor een gesprek? De koffie staat al klaar. Wil je meer van onze blogs lezen? Klik dan hier.

Ervaringen van anderen

Parkzoom 24
2922 CT
Krimpen aan den IJssel

+31 180 - 471 585
info@breevaartpersoneel.nl
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep