Zo vind je werk zonder diploma!

Je bent niet gemaakt om in de schoolbanken te zitten, jij werkt liever met je handen dan dat je uren moet studeren. Of je hebt nooit de kans gehad om verder te studeren. Wat je redenen ook zijn, je vraagt je nu af hoe je aan werk komt zonder diploma.
Gelukkig leven we in een economie waarin er niet alleen maar wordt gekeken naar diploma’s. In deze blog geven we je tips hoe je kunt solliciteren zonder diploma.  

Werkervaring gaat boven alles


Je hoeft voor ons geen uitgebreid CV te maken, al zou dat wel een hele mooie voorbereiding zijn. Wat we van je nodig hebben is een opsomming van je voorgaande (bij)banen. Vertel ons over alle werkervaring die relevant is voor de functie waar je naar solliciteert. Wij zorgen vervolgens dat er een mooi CV van wordt gemaakt dat naar bedrijven gestuurd kan worden.
Heb je nog niet zoveel werkervaring? Vertel ons dan over je vrijwilligerswerk of je hobby’s. Dan weten we in ieder geval van wel werk je blij wordt.

Geef aan wat je wilt leren


Er zijn altijd bedrijven die ruimte geven voor ontwikkeling. Heb je altijd in de productie gezeten maar zou je nu graag de groenvoorziening in willen? Deze opties zijn er regelmatig bij bedrijven. Je wordt dan aan de hand meegenomen zodat je snel alles oppakt en zelfstandig aan de slag kunt. Door ons te vertellen welke banen je leuk lijken, kunnen wij gericht voor je zoeken.

Stel je verwachtingen bij


Voor sommige banen zijn echt opleidingen en diploma’s nodig om ze goed uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan het beroep van lasser of boomverzorger. Deze banen zijn dus niet zo goed geschikt. Je kunt wel nadenken over een werken-leren traject zodat je alsnog aan het werk kunt en tegelijkertijd een diploma haalt.

Enthousiasme verkoopt


Solliciteren is te vergelijken met verkopen. Het is een kwestie van goed luisteren om vervolgens daar met jouw eigen verhaal op in te haken. Hoe enthousiaster, nieuwsgieriger en toegewijder je overkomt, hoe groter de kans is dat wij en onze opdrachtgevers blij van je worden.
Dat je geen diploma’s hebt, betekent niet dat niet je van waarde kunt zijn voor een ander bedrijf. Kijk dus altijd hoe jij van waarde kan zijn voor de ander. Als je deze heel concreet weet te benoemen, dan werkt dit aanstekelijk en heeft een opdrachtgever gelijk zin om met je aan de slag te gaan. Ze kunnen je dan namelijk een plek geven binnen hun bedrijfsstructuur en- cultuur.

Iedereen verdient een kans op een leuke baan


Wij geloven dat als je echt wilt, er heel veel voor je mogelijk is. Wij hebben daarom ook opdrachtgevers die veel vertrouwen hebben in de mensen die wij aandragen. Daardoor heb je ook de kans om snel te groeien in je baan.

Wat is jouw verhaal?
Werk vinden dat je leuk vindt, dat is waar het volgens ons om gaat. Als je werk vindt dat echt bij je past en waar jij blij van wordt, dan ga je met plezier naar je werk en houd je het langer vol. Dit vormt dan ook de basis van onze gesprekken met kandidaten. Daardoor ontstaat er een mooi en open gesprek en komen we tot de kern.

Wil jij dat wij je helpen bij het vinden van een baan? Neem dan eenvoudig contact met ons op via Whatsapp of e-mail. Wij nodigen je vervolgens uit om een kop koffie te komen drinken bij ons op kantoor, dan horen we graag jouw verhaal!


Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Roos Zoeteman
“Super ervaring gehad, het kon niet beter! Drie weken geleden bij Louwrens op gesprek geweest en hij heeft gezorgd voor een nieuwe baan die helemaal voldoet aan mijn wensen. Binnen 3 weken was alles rond!"
Christiaan Mourik
“Ik ben fijn geholpen door Hans bij het vinden van een nieuwe baan!"
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep