• home
  • HOE BEREID IK ME VOOR OP EEN SOLLICITATIEGESPREK?

Hoe bereid ik mij voor op een sollicitatiegesprek?

Hoe bereid ik me nu voor op een sollicitatiegesprek?Dit is een vraag die eigenlijk heel makkelijk te beantwoorden valt. Alles valt of staat met voorbereiding. Hoe bereid je je nu voor voor een sollicitatiegesprek? Hieronder vind je een aantal tips en tricks die je altijd moet toepassen als je een gesprek voorbereid.

Tip 1. Check altijd de site van het bedrijf. Kijk hier wat ze doen, wie er werken, wat de visie is van het bedrijf en op welke klantgroep het bedrijf zich richt. Als je vragen hebt, schrijf deze dan op aan aantekenblokje en stel deze vragen zodra de gelegenheid zich aandient in het gesprek.

Tip 2. Je moet ook altijd de naam van je contactpersoon onthouden. Als je dan op gesprek komt kan je altijd vragen naar degene met wie je het gesprek hebt. Niets is zo vervelend als je op sollicitatiegesprek komt en je weet niet met wie je een gesprek hebt. Dit lijd vaak tot wat ongemakkelijke situaties bij de receptie van het bedrijf.

Tip 3. Check op internet ook altijd wat voor vragen je kan verwachten. Dit zodat je van te voren al er over na hebt gedacht welke antwoorden je op deze vragen kan geven. Dan kom je gemotiveerd over en je hebt overal een antwoord op. zeggen dat je het niet weet komt vaak niet heel positief over.Vragen die je altijd kan verwachten (ook al is het cliche) zijn bijvoorbeeld: wat zijn je verbeterpunten? waar ben je goed in? Hoe zie je jezelf over 5 jaar? Vertel is wat over je zelf? Deze vragen worden eigenlijk altijd gesteld en hier kan je je ook heel makkelijk op voorbereiden om deze antwoorden op de vragen gewoon op een blocknote te schrijven.

Tip 4. Lees ook altijd even de vacature goed door die je toegezonden krijgt van het bedrijf of die je gevonden hebt op internet of in de krant. Hier kan je al veel uit opmaken wat voor functie het betreft en wat het bedrijf exact zoekt.

Tip 5. Wees vooral ook geintereseerd en oprecht. Het kan natuurlijk voorkomen dat het niet matched in het gesprek. Zorg altijd wel dat je een goede indruk achterlaat. Je weet nooit in de toekomst of dit nog van pas kan komen.

Tip 6. Wees vooral niet zenuwachtig. Het bedrijf nodigt jou uit want ze hebben goed personeel nodig. Blijkbaar is het dan zo dat je qua CV matched anders hadden ze je niet uitgenodigd. Ben je toch zenuwachtig? Dit kan je altijd aangeven en daar kijkt niemand raar van op.

Heb je wat aan deze tips ter voorbereiding op een sollicitatiegesprek? Ik hoop het wel en dat komt dan goed uit. Blijkbaar ben je opzoek naar jou droombaan anders was je deze blog niet aan het lezen. Graag helpen wij als Breevaart Personeel je verder aan die droombaan. Stuur je CV op naar:
info@breevaartpersoneel.nl
Wij helpen je graag op een gewoon, persoonlijk en vertrouwde manier verder aan jou droombaan.

Heb je nu nog vragen over de tips en tricks van het voorbereiden op een sollicitatiegesprek? Bel dan met:
06-27312297
en Hans beantwoord graag uw vragen.

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Roos Zoeteman
“Super ervaring gehad, het kon niet beter! Drie weken geleden bij Louwrens op gesprek geweest en hij heeft gezorgd voor een nieuwe baan die helemaal voldoet aan mijn wensen. Binnen 3 weken was alles rond!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep