• home
  • BLOGS
  • 4 trends in de arbeidsmarkt voor 2023

4 trends in de arbeidsmarkt voor 2023

Wij zijn al druk bezig met het plannen maken voor 2023. Veel ondernemers maken ook genoeg plannen, maar vergeten vaak te kijken naar hun personeel. Daarom delen we graag vandaag de trends van 2023 op het gebied van personeel. Zo ben jij voorbereid op wat 2023 gaat brengen!

Arbeidsmarkt blijft onzeker


De arbeidsmarkt is altijd afhankelijk van de economische trend. Door alles wat er momenteel gaande is in Nederland en de oorlog in Oekraïne, blijft de arbeidsmarkt nog onvoorspelbaar. Door deze onzekerheid zal er naar verwachting een afname in het aantal vacatures ontstaan, ook het aantal banen zal veel minder hard stijgen in 2023.
De groei in de economie zal de komende tijd afnemen, daardoor verwachten experts dat de vacatures in 2023 weer terugloopt met 7%. Dit percentage ligt nog net boven het niveau van 2021. De verwachting is dat er nog steeds een krapte op de arbeidsmarkt zal zijn in 2023.

BBP nederland


Organisatiecultuur en -waarden


Wetende dat er nog steeds een tekort aan personeel zal zijn, is het belangrijk om je als bedrijf zo goed mogelijk te presenteren. Werkzoekenden hebben nog steeds genoeg ruimte om te kunnen kiezen welke baan ze willen. Daarbij kijken ze niet alleen naar de functie maar ook naar de organisatiecultuur en bijbehorende waarden. Want ook werkzoekenden weten steeds beter dat overeenkomstige waarden een garant staan voor een langdurig succes. Veel organisaties kunnen hun organisatiecultuur nog niet in woorden vatten. Neem hier de tijd voor en durf te kiezen waar jij als onderneming voor staat.

Employer branding wordt belangrijker


Employer branding gaat over het werkgeversimago op een unieke en authentieke manier overbrengen. Hierbij gaat het niet alleen om de communicatie naar buiten, maar ook intern. Wanneer je aan de buitenwereld communiceert hoe leuk het bedrijf is om voor te werken, moet dit ook werkelijk het geval zijn. Als voorbeeld nemen we Coolblue ‘Alles voor een glimlach’, dat realiseren ze niet alleen voor hun klanten maar ook voor hun personeel. Tot in de kleinste details hebben ze dit verwerkt. Daarmee onderscheiden ze zichzelf en willen heel veel (jonge) mensen graag bij hen werken! Bedenk jezelf: Wat zou de reden zijn dat mensen graag bij mij willen werken?

Inhouse Recruitment

Werk aan een flexibele schil


Wanneer er zoveel onzekerheid is, is het slim om na te denken over een flexibele schil binnen je onderneming. Deze flexibele schil kun je op veel verschillende manieren vormgeven. Denk bijvoorbeeld over het inzetten van zzp’ers of het inzetten van mensen op uitzendbasis. Bij Breevaart Personeel kunnen we je helpen bij het inrichten en opzetten van een flexibele schil. Zodat je ook in economisch mindere tijden flexibel blijft.

Uitzendbureau Krimpen a/d IJssel


Breevaart Personeel is een uitzendbureau in Krimpen a/d IJssel. We zijn werkzaam in de Alblasserwaard, Krimpenerwaard en de Drechtsteden. Bij ons staan drie kernwaarden centraal: Gewoon, persoonlijk en vertrouwd. Wij starten daarom altijd vanuit de vraag ‘Wat is jouw verhaal?’. Wanneer we dit duidelijk hebben, kunnen we een goede match maken tussen bedrijven en werkzoekenden. Dat verhaal gaat verder dan je werkervaring, het gaat over wie jij bent.

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Christiaan Mourik
“Ik ben fijn geholpen door Hans bij het vinden van een nieuwe baan!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2022 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep