De gouden kooi die we zelf creëren

We hebben het op ons kantoor vaak over de ontwikkelingen in de markt. We bespreken hierbij niet alleen de korte termijn, maar kijken ook in de toekomst over 5 tot 10 jaar. Deze ontwikkelingen hebben niet alleen effect op de ondernemer maar uiteindelijk ook op de werknemer. In de tijd waarin we nu leven, zien wij dat mensen hun eigen gouden kooi creëren. Maar hoe ziet dat er nu eigenlijk uit? We vertellen het je in deze blog!

Wat gebeurt er nu in de arbeidsmarkt


Laten we even beginnen bij het begin, dit is wat we momenteel zien gebeuren. Er is schaarste in de markt, daarom gaan veel mensen die al een baan hebben op zoek naar een andere baan. Ze kunnen namelijk een stuk meer verdienen. Veel meer dan eigenlijk redelijk is bij hun ervaring, kennis en kunde. Ze gaan er wel flink financieel op vooruit. De markt is goed dus ze nemen het risico om hun vaste contract op te zeggen en over te gaan op een tijdelijk contract bij een ander bedrijf.

Dat extra loon is mooi meegenomen! Ze kunnen daardoor eindelijk een groter huis kopen, gaan luxer op vakantie, gaan vaker uiteten etc. Ze gaan leven naar een groter inkomen. Dat is een heel fijn gevoel maar kijk ook eens naar de toekomst.

Bekijk de vacatures

De toekomst van de arbeidsmarkt


De markt is omgekeerd en waar er eerst te weinig personeel was, is er nu een overschot. Dat kan betekenen dat degene die als laatste zijn binnengekomen, er als eerste uitgaan bij een reorganisatie. Degene die het meest overbetaald krijgt voor zijn werk, gaat hierbij als eerste eruit.

Of je werkt 5 jaar bij dezelfde baas, maar je vindt het werk eigenlijk niet meer zo leuk. Je gaat met tegenzin naar je werk en je wilt eigenlijk een andere baan. Maar de banen liggen niet voor het oprapen en het salaris wat je in deze baan had, vind je niet ergens anders. Je hebt te weinig certificaten en diploma’s om een hogere functie te krijgen. Je kunt niet minder gaan verdienen, want de vaste kosten zijn de afgelopen jaren toegenomen door het grotere huis.

Je zit dus vast in je eigen gouden kooi. Je kunt niet weg bij je baan want je verdient nooit meer ergens zo veel als in je huidige baan. Tegelijkertijd heb je het gevoel dat je tegen overspannenheid aanzit omdat je je werkomgeving niet meer leuk vindt.

Samenwerken met Breevaart Personeel

Wat willen wij je meegeven?


Wees reel in je sollicitatieproces. Dat je nu dit salaris kunt verdienen, wil niet zeggen dat dit in de toekomst ook nog zo blijft. Als de markt minder wordt en de werkzaamheden bij bedrijven teruglopen, dan zijn arbeidskrachten een hele effectieve besparing.

Stel jezelf de volgende vragen:
-
Is mijn huidige baan echt zo vervelend?
-
Zou ik binnen mijn huidige baan nog meer kunnen groeien?
-
Ben ik het gesprek al aangegaan met mijn huidige werkgever?
-
Hoe zie ik de toekomst binnen mijn vakgebied?
-
Hoe ga ik ervoor zorgen dat ik in de toekomst dit salaris kan blijven verdienen?

Als je namelijk nu nadenkt over je arbeidstoekomst, scheelt dat over een aantal jaren een hoop problemen. Wij staan in ieder geval voor je klaar om een baan te vinden. We zullen hierbij altijd proberen er het beste voor jou uit te halen. Maar we zijn ook een bedrijf dat eerlijk tegen je zal zijn en je voorbereiden op de toekomst.

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Roos Zoeteman
“Super ervaring gehad, het kon niet beter! Drie weken geleden bij Louwrens op gesprek geweest en hij heeft gezorgd voor een nieuwe baan die helemaal voldoet aan mijn wensen. Binnen 3 weken was alles rond!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep