De voordelen van flexibel personeel

We gaan in het dagelijks leven over van bezit, naar gebruik. Kijk maar naar bedrijven die nu als paddenstoelen uit de grond komen: Felyx scooters, Airbnb, Uber, Spotify. We gaan van bezit naar gebruik. Hierdoor zijn veel dingen opeens toegankelijker, makkelijker te realiseren en hoeven geen grote investeringen te doen om toch te genieten van deze producten.

Waarom kijken we dan nog niet zo naar personeel? Dat komt waarschijnlijk omdat we hier qua mindset nog niet aan toe zijn. Wij mensen hebben graag iets in bezig zodat we weten waar we aan toe zijn, zodat we er altijd op terug kunnen vallen, zodat we niet het geval van afhankelijkheid hebben. Maar wegen deze punten op tegen de voordelen van flexibel personeel? We doorlopen de voordelen in deze blog!

Wees voorbereid op de economie


Contracten zijn contracten en daar is soms moeilijk onderuit te komen. Als het economisch minder gaat en het werk drastisch afneemt, dan wil je niet vastzitten aan personeel. Het is dan fijn als je gebruik maakt van een zogenaamde flexibele schil. Dat betekent dat een deel van je personeel ingehuurd wordt.

Nieuwe mensen nieuwe energie


Veel bedrijven zijn van mening dat je niet kunt bouwen op flexibele medewerkers. Dat klopt voor een deel, je moet zorgvuldig zijn met het plaatsen van flexibele medewerkers. Zet flexibele medewerkers in op projectbasis of zorg dat ze niet op prominente plekken zitten.
Nieuwe mensen brengen nieuwe kennis mee, doordat ze vaak bij verschillende bedrijven werken. Ze kunnen jouw nieuwe inzichten geven, waardoor jouw bedrijf vooruitgaat. Ze kijken nog met een frisse blik naar jouw onderneming.

Pieken en zieken opvangen


Denk aan zwangerschapsverlof, een enorme stroom nieuwe projecten of een project waar specifieke kennis voor nodig is. Zomaar wat momenten waarop je flexibel personeel kunt gebruiken. Het voordeel is dat flexibele medewerkers gewend zijn aan andere werkomgevingen. Ze kunnen zich daardoor snel aanpassen en zijn al snel net zo effectief en efficiënt.

Bevalt het niet? Geen probleem!


Net als bij vast personeel, kan je er weleens achter komen dat de samenwerking toch niet naar verwachting verloopt. Dan kun je veel eenvoudiger van je flexibele kracht af. Dat zorgt ervoor dat je uiteindelijke de goede krachten overhoudt. Je kunt bij flexibele krachten ook na een tijd besluiten om ze in dienst te nemen. We merken de laatste tijd dat bedrijven beginnen met een flexibele kracht erbij om te kunnen groeien. Wanneer ze merken dat de drukte aanhoudt, kiezen ze ervoor om de flexibele medewerker een vast contract aan te bieden. Een flexwerker geeft dus ook de mogelijkheid om stapsgewijs te kunnen groeien.

Kortom je creëert een wendbare organisatie die voor een deel uit vast personeel bestaat en voor een deel uit flexibele medewerkers. Zoek je iemand die mee kan denken over jouw personeelsbezetting, die kijkt waar flexibele krachten het beste tot hun recht komen? Dan staan wij graag voor je klaar om mee te denken!

Wat kunnen wij betekenen

Kunnen wij u helpen?

Neem contact op met

Team Breevaart Personeel
info@breevaartpersoneel.nl

 0180-471585Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Roos Zoeteman
“Super ervaring gehad, het kon niet beter! Drie weken geleden bij Louwrens op gesprek geweest en hij heeft gezorgd voor een nieuwe baan die helemaal voldoet aan mijn wensen. Binnen 3 weken was alles rond!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep