• home
  • BLOGS
  • Groot aantal faillissementen in september, dit is het effect

Groot aantal faillissementen in september, dit is het effect

We zaten er bij Breevaart Personeel al een tijdje op te wachten: het kantelpunt in de markt. Onze markt is trendgevoelig, door alle ontwikkelingen die er momenteel gaande zijn in Nederland, moest er een keer wat gaan gebeuren. Dat punt lijkt nu aangebroken te zijn, afgelopen week liet de Kamer van Koophandel in een trendrapport zien dat het aantal faillissementen in september 2022 bijzonder hoog is. In september gingen namelijk 176 bedrijven failliet, het hoogste aantal sinds oktober 2020.

Faillissementen Nederland


Wat gaat er de komende tijd veranderen?


Niemand heeft een glazenbol om in te kijken en de toekomst te voorspellen. Maar één ding is zeker, er zullen nog meer bedrijven om gaan vallen of zelf besluiten om er mee te stoppen.  De sterkere bedrijven blijven dus open en zullen wellicht het drukker krijgen dan ooit. Daardoor vindt er ook een verplaatsing van personeel plaats, die weer voor veel bedrijven gunstig kan uitpakken.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer?


Voor sommige ondernemers kunnen deze trends goed uitpakken, doordat er opeens wel goed personeel beschikbaar komt dat graag weer aan het werk wilt. Andere ondernemers zullen wellicht leveranciers of samenwerkingspartners kwijtraken, waardoor ze hun kwaliteit niet meer kunnen waarborgen. Afhankelijk van de markt waarin je zit, zullen de effecten veranderen. Ons advies is om ook een kijkje te nemen in het rapport dat de KVK heeft opgesteld qua bedrijvendynamiek. Daarin zie je specifieker wat er in Nederland momenteel gebeurt per sector en provincie.

Flexibiliteit is het kernwoord tijdens een crisis

Wat kan Breevaart Personeel betekenen?


In tijden van crisis wil je niet aan personeel vastzitten, daarom wordt een flexibele schil belangrijk. Wij kunnen je helpen bij het vinden van goed en flexibel personeel dat op uitzendbasis bij jou aan de slag gaat. Zo loop jij minder risico's en kun je met een vertrouwd gevoel de onzekere toekomst tegemoet.

Daarnaast kunnen wij voorstellen dat je wellicht afscheid moet nemen van personeel, maar dat je hen wel goed wilt helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Dan komen wij ook graag een bakkie koffie doen! Lees hier meer over onze manier van samenwerken

Kunnen wij u helpen?

neem contact op met

Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Christiaan Mourik
“Ik ben fijn geholpen door Hans bij het vinden van een nieuwe baan!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2022 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep