Hard werken, daar draai jij de hand niet voor om. Jij bent als stratenmaker verantwoordelijk voor het maken van stoepen, straten en pleinen. Je handen vuil maken vind jij geen probleem! Heb jij interesse in het beroep van een stratenmaker en wil je meer over het beroep weten? Lees deze
blog dan snel verder.
Hoe ziet jou dag als stratenmaker er ongeveer uit?
Je begint je dag vroeg met een rit naar je werkgever, waar je een bus ophaalt met de benodigde materialen en vertrekt naar een project. Hier ontmoet je jouw collega’s voor een bakje koffie en bespreek je wat er op deze dag moet gebeuren, of als je al met het project bezig bent geweest ga je verder waar je al gebleven was. Lunchen doe je samen met je collega’s, als de dag er eenmaal op zit rond 5/6 uur kun je weer naar huis.
Geen dag is hetzelfde als je stratenmaker bent, de ene dag sta je te werken in de regen en de andere dag in een lekker zonnetje. Stratenmaker is een fysiek beroep waarbij je veel zwaar werk moet leveren, denk bijvoorbeeld aan stenen sjouwen en kruiwagens duwen. Maar ook is het echt precisie werk omdat je ervoor moet zorgen dat de stenen feilloos aan elkaar aansluiten.
Gereedschap van een stratenmaker
Een goede stratenmaker is niets zonder zijn gereedschap, maar welk gereedschap heb je nodig als stratenmaker en wat is het? Hieronder lees je over een paar veel voorkomende gereedschappen die je op de werkplek kunt vinden.
Straathamer
Een straathamer heeft twee zijdes: Een platte zijde die wordt gebruikt om stenen door te splijten en een stompe zijde die wordt gebruikt om stenen aan te slaan.
Bats
Een bats is een schop met een groter, iets gebogen werkblad. Hiermee kun je zand en andere losse grond opscheppen.
Trottoirbandentang
Met een trottoirbandentang verplaats je de trottoirband, ook wel stoeprand. De stang is van metaal en heeft een verstelbare bek waarin de trottoirband wordt geklemd. Zo kun je gemakkelijk de trottoirband tegen de stoep klemmen en vastmaken.
Wat je nog meer nodig hebt is een kruiwagen om stenen, zand en andere materialen heen en weer te verplaatsen. En een waterpas om ervoor te zorgen dat de straat overal op dezelfde lijn ligt en zo niet scheef komt te staan.
Wat verdien je als stratenmaker?
Wat je verdient hangt af aan je werkervaring, leeftijd en of je ZZP’er bent. Maar als stratenmaker kun je een salaris verwachten rond de 2300 en 3000 euro per maand.
Is het je allemaal duidelijker geworden wat het beroep van een stratenmaker inhoud en lijkt het je een leuk beroep? Wij hebben veel vacatures als stratenmaker openstaan, neem zeker even een kijkje! Als je een vacature vind die bij je past of als je vragen hebt over een vacature, bel ons dan op
0180-471 585. Dan kunnen onze recruiters jou verder helpen.
Vacatures