422

BLOGS

Hoe overleef je een stressvolle werkweek?

Een stressvolle werkweek, iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Wij van Breevaart Personeel willen je graag wat tips geven over hoe jij een stressvolle week kunt  overleven. In deze Blog hebben we een deze tips even op een rijtje gezet voor je.

Tip 1. Eet gezond


Gezond eten is belangrijk. Zo krijg je genoeg vitamines binnen en kunnen je hersenen beter werken, zo krijg je minder hoofdpijn bij een stressvolle week. Maak voor jezelf een lekkere gezonde lunch, of neem wat groenten en fruit mee. Wat je bijvoorbeeld niet zo veel moet eten zijn kant-en-klare maaltijden, hier zitten veel suikers en zout in die voor een verhoogd risico op stress kunnen leiden. Wat je ook kan doen is nieuw gezond recept koken voor na het werken, dan ben je even ergens anders mee bezig en denk je niet meer aan je stressvolle dag.

Tip 2. Slaap genoeg


Voldoende slapen verminderd stress, dus uitgerust naar je werk gaan is belangrijk. Slapen maakt je hersenen ook “leeg” waardoor je iedere dag met een nieuwe start kunt beginnen, het helpt je ook met het verbeteren van je concentratievermogen. Probeer om een vast slaapritme te creëren voor jezelf, door elke dag rond dezelfde tijd naar bed te gaan. Zo worden je lichaam en hersenen altijd rond dezelfde tijd moe en kun je beter in slaap vallen.

Tip 3. Beweeg veel


Genoeg bewegen is goed voor je. Als je bijvoorbeeld na het werk even 10 minuutjes beweegt, ook als het maar even een rustig rondje lopen, kun je je hoofd leegmaken. Genoeg bewegen helpt ook de ontwikkeling van je hersenen, waardoor  je dingen beter kunt onthouden. Super handig! Je moet alleen niet gaan sporten vlak voor het slapen, want dat verstoord je slaap. Probeer, als je ’s avonds wilt sporten, 2 of 3 uur voor het slapen te sporten.

Tip 4. Reflecteer


Kijk eens terug op de week die je hebt gehad en schrijf wat punten op die je zou kunnen verbeteren. Welke dingen zijn er minder goed gegaan en hoe zou je dit de volgende keer beter kunnen doen? Als je dit doet zorg je dat je de volgende keer in een vergelijkbare situatie minder stress hebt. Of schrijf op wat je die (stressvolle) dag hebt meegemaakt, dan kun je het uit je hoofd zetten en kun je jezelf ontspannen.

Tip 5. Relax


Neem eens tijd voor jezelf als je thuiskomt. Ga dingen doen die je leuk vind bijvoorbeeld muziek maken of een boek lezen. Ook kun je een warme douche of bad nemen om even helemaal te ontspannen van het werk. Een goede manier om te ontspannen is om ademhalingsoefeningen te doen, bijvoorbeeld buikademhalingen.

Probeer deze tips eens uit als je een stressvolle week hebt gehad, wie weet helpen ze jou ook! Wil je nog meer van onze blogs lezen? Klik dan hier.

Ervaringen van anderen

Parkzoom 24
2922 CT
Krimpen aan den IJssel

+31 180 - 471 585
info@breevaartpersoneel.nl
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep