422

BLOGS

Kijkje achter de schermen als werkvoorbereider

Jij bent als werkvoorbereider de spin in het web bij projecten, jij zorgt er namelijk voor dat alles goed verloopt. Een project maak jij vanaf begin tot eind mee en geen dag is hetzelfde als je werkvoorbereider bent!

Wat is een werkvoorbereider?


Maar wat doet een werkvoorbereider? Aan het begin van projecten maak je een planning met daarin zowel de verwachte einddatum als de werkzaamheden en de materialen die er nodig zijn voor tijdens het project. Als het project bezig is documenteer jij wat er is gedaan en wat er nog moet gebeuren. Ook voer jij kwaliteitscontroles uit en kun je dus naar de bouwplaats waar het project zich plaatsvind. Aan het einde van de dag of van het project maak je een rapportage zodat je weet wat de uiteindelijke kosten waren en wat er is behaald.

Wat verdien je als een werkvoorbereider? Dit verschilt natuurlijk per persoon, hoeveel ervaring je hebt en bij welk bedrijf je werkt. Je kunt een salaris verwachten tussen ongeveer 3400 tot 4800 per maand.

Waar kun je werken als werkvoorbereider?


Als werkvoorbereider kun je in verschillende takken aan het werk. Je hebt bijvoorbeeld een werkvoorbereider bouw, werkvoorbereider installatietechniek en werkvoorbereider metaal. Hierboven heb je al kunnen lezen wat een werkvoorbereider zoal doet op een dag of tijdens een project. Welke opleiding heb je nodig als werkvoorbereider, je kunt een MBO 4 opleiding in een technische richting of als werkvoorbereider volgen. Ook kun je de HBO opleiding bouwkunde of iets in dezelfde richting volgen. Heb je deze opleidingen gedaan? Op onze site vind je veel vacatures voor werkvoorbereider.

Competenties van een werkvoorbereider


Accuraat

Omdat jij alle touwtjes in handen hebt is nauwkeurig werken belangrijk, ook ben je punctueel in je planning en heb je oog voor detail.

Planningsvaardigheden

Projecten plannen en deze planning te volgen is een belangrijke taak als werkvoorbereider. Jij waarborgt ook dat deze planningen gevolgd worden door collega’s

Oplossingsgericht

Als problemen zich voordoen ben jij de eerste persoon die de problemen moet oplossen, daarom is het belangrijk om oplossingsgericht te kunnen denken.

Communicatieve vaardigheden

Een werkvoorbereider heeft veel contact met verschillende partijen tijdens een project. Hiervoor moet je communicatief sterk zijn dan niet alleen mondeling maar ook schriftelijk, denk bijvoorbeeld aan e-mails schrijven.

Zowel teamspeler als zelfstandig

Je werkt met veel mensen samen, dus een echte teamspeler zijn is voor jou geen probleem! Ook werk je veel zelfstandig en is het hiervoor ook belangrijk dat je alleen kunt werken.

In deze blog heb je gelezen over het werk van een werkvoorbereider, ook heb je een kijkje kunnen hebben in de loon van een werkvoorbereider. En waar je goed in moet zijn als een werkvoorbereider. Spreken deze dingen jou nou aan? Klik dan op de knop onderin voor onder meer vacatures voor een werkvoorbereider.
Je kan ons ook altijd bellen op 0180 – 471 585 voor meer informatie. Wil je meer weten over andere beroepen of over Breevaart Personeel? Lees dan nog meer van onze Blogs!

Vacatures

Ervaringen van anderen

Parkzoom 24
2922 CT
Krimpen aan den IJssel

+31 180 - 471 585
info@breevaartpersoneel.nl
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep