Veranderingen personeel in 2023

Het kabinet heeft in september de plannen gepresenteerd en daarin zijn een aantal dingen naar voren gekomen die van invloed zijn op zowel werkgever als werknemer. Daarom nemen wij een aantal belangrijke punten door, zodat je voorbereid bent op 2023.

1. Stijging minimumloon


We beginnen gelijk met de grootste verandering in 2023 en dat is de stijging van het minimumloon. Dit gaat namelijk in één keer hard omhoog met 10,15%.

2. Minder loonheffingen en meer arbeidskorting


De loonheffingen worden elk jaar opnieuw geïndexeerd. In 2023 zal de eerste belastingschijf met 0,14% zakken en zal de arbeidskorting omhoog gaan. Per saldo zullen werknemers iets meer overhouden onderaan de loonstrook.

3. Reiskostenvergoeding naar 21 cent per kilometer


In 2006 was de laatste keer dat onze reiskostenvergoeding werd verhoogd, vanaf januari 2023 gaat de reiskostenvergoeding van 19 cent per kilometer naar 23 cent per kilometer. Vergoed je al een hogere kilometervergoeding? Dan is vanaf 2023 tot 21 cent onbelast en zal het merendeel of gebruteerd, of in de vrije ruimte van de werkkostenregeling moeten vallen.
Het kabinet is overigens voornemens om in 2024 de onbelaste kilometervergoeding verder te verhogen naar 22 cent.

4. De pensioenleeftijd gaat verder omhoog


Vanaf 1 januari 2023 schuift de pensioenleeftijd op naar 66 jaar en 10 maanden. Iedereen die na 31 mei 1956 en voor 1 maart 1957 is geboren, in 2023 de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

5. Vrijgestelde thuiswerkvergoeding


In het afgelopen jaar werd er een vrijgestelde thuiswerkvergoeding van 2 euro per dag geïntroduceerd, deze kan onbelast vergoed worden. In 2023 gaat dit bedrag omhoog naar 2,13 euro per dag.
Dat is nog steeds niet heel veel want uit onderzoek van Nibud kwam naar voren dat de kosten voor thuiswerkers gemiddeld op 3,05 euro per dag liggen.

6. De werkkostenregeling wordt waarschijnlijk ruimer


In 2023 wordt de vrije ruimte voor de werkkostenregeling waarschijnlijk iets ruimer. Over een loonsom tot € 400.000 wordt in 2023 1,92% vrije ruimte berekend ten opzichte van 1,7% in 2022. Boven de € 400.000 geldt nog steeds het percentage van 1,18%. Met het vergroten van de vrije ruimte hebben werkgevers iets meer ruimte om hun werknemers onbelaste vergoedingen te geven.

7. Nadelige wet-en regelgeving voor zzp’ers


Sinds 2020 wordt de zelfstandigenaftrek in stappen verlaagd. In 2023 wordt de zelfstandigenaftrek in totaal met € 1.280 verlaagd van € 6.310 naar € 5.030. De zelfstandigenaftrek wordt verder verlaagd tot deze in 2027 €900 bedraagt. Hierdoor maakt het kabinet het steeds minder interessant om als zzp’er te werken.
De Wet DBA geeft regels rondom de beoordeling van arbeidsrelaties en het tegengaan van schijnzelfstandigheid. Het kabinet zal deze Wet DBA nog verder uit gaan werken om gezagsverhoudingen te verduidelijken.

Kunnen wij u helpen?

neem contact op met

Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Roos Zoeteman
“Super ervaring gehad, het kon niet beter! Drie weken geleden bij Louwrens op gesprek geweest en hij heeft gezorgd voor een nieuwe baan die helemaal voldoet aan mijn wensen. Binnen 3 weken was alles rond!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep