422

BLOGS

Voordelen van werken in de groenvoorziening!

Heb jij altijd al gedroomd van een baan waarbij je de hele dag in de buitenlucht bent? Dan is werken in de groenvoorziening misschien wel wat voor jou. In deze blog lees je wat de voordelen zijn van het werk in de groenvoorziening.

1.Veel werkgelegenheid


Vanaf februari gaat het seizoen weer van start en komen er veel nieuwe vacatures op onze site. Er diverse werkzaamheden in het groen en daarom ook veel verschillende vacatures. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als hovenier of als maaimachinist maar ook als meewerkend voorman. Veel kansen dus!

2. Geen dag is hetzelfde


Als je in de groenvoorziening werkt is geen enkele dag hetzelfde en geen enkele werkplek is hetzelfde. Dit komt natuurlijk omdat je altijd buiten aan de slag bent en daardoor nooit op dezelfde plek komt, zo heeft iedere plek een andere uitdaging én een ander mooi uitzicht.

3. Ontwikkelingsmogelijkheden


Je hebt veel ontwikkelingsmogelijkheden in het groen. Zo kun je met weinig ervaring al beginnen en als je ambities en tijd hebt kun je zo doorgroeien tot bijvoorbeeld een uitvoerder.

4. Voldoening uit je werk


Bezig zijn met het onderhouden van het groen geeft je veel voldoening. Je krijgt een proces, bijvoorbeeld een boom snoeien, van het begin tot het einde mee. Je wordt je bewust van je omgeving en het welzijn van de mensen om je heen, omdat jij ervoor zorgt dat alles er tot in de details goed uit komt te zien.

5. Leerervaring


Door het werk buiten krijg je ook steeds meer en meer kennis over de natuur om je heen, interessant! Maar je krijgt ook steeds meer zelfkennis door het zware werk buiten en door de omgang met  je collega’s.

tractor

6. Betere mentale gezondheid


Buiten zijn is goed voor je mentale gezondheid, het is bewezen dat buiten zijn stress verlagend is. Als je minder stress hebt ben je gelukkiger, ook doordat je iets aan het creëren bent krijg je een goed gevoel. Buiten werken en dingen creëren werkt ontspannend, hierdoor ga je prettiger naar je werk.

7. Fysieke gezondheid


Buiten werken als groenvoorziener is wel andere koek dan bijvoorbeeld achter een bureau zitten. Het is fysiek zwaar werk waarbij je veel moet bewegen. Hier wordt je fit en sterk van, ook is het goed voor je gezondheid om veel buiten te zijn en veel te bewegen.
 

8. Veel sociale interactie


Werken in het groen doe je natuurlijk niet in je eentje, je hebt altijd een paar leuke collega’s om je heen waarmee je een gezellig praatje hebt tijdens het werk. In de pauzes zitten jullie bij elkaar in het zonlicht met een bakje koffie en goede verhalen. Wie wil dat nou niet?

9. Verbondenheid met natuur


Dagelijks werken in de buitenlucht werkt bij aan een goede gezondheid. Je krijgt namelijk veel vitamine D op door het werken in de zon en door de frisse lucht die je inademt krijg je meer energie en kun je beter nadenken.

10. Creatieve uitlaatklep


Het onderhouden van groene ruimtes vergt ook creativiteit, want het moet er natuurlijk mooi uit zien. Het biedt de mogelijkheid om je creatieve vaardigheden te ontwikkelen, een mooie uitdaging dus als je hier niet veel kennis van hebt.

Vacatures Groenvoorziening

Ben je na het lezen van al deze pluspunten nou enthousiast geworden? Klik dan hier onder op de knop vacatures en zoek jouw ideale baan in de groenvoorziening! Of bel onze recruiter Lars op 06 82094793

Ervaringen van anderen

Parkzoom 24
2922 CT
Krimpen aan den IJssel

+31 180 - 471 585
info@breevaartpersoneel.nl
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep