422

BLOGS

Wat doet een recruiter dagelijks bij Breevaart Personeel?

Als recruiter bij Breevaart Personeel in Krimpen aan den IJssel heb ik een dynamische en uitdagende functie. Geen enkele dag is hetzelfde en dat maakt mijn werk zo interessant en leuk. In deze blog wil ik jullie graag een kijkje geven in mijn dagelijkse werkzaamheden en hoe ik kandidaten aan een passende baan help.

Mijn dag begint vaak met het doornemen van mijn mailbox. Hierin ontvang ik sollicitaties en vragen van kandidaten. Ik maak een selectie van de kandidaten die het beste aansluiten bij de openstaande vacatures en neem vervolgens contact met ze op. Ik stel me voor en bespreek de vacature en het profiel van de kandidaat. Op basis daarvan maak ik een eerste selectie en nodig ik de geschikte kandidaten uit voor een kennismakingsgesprek.

Naast het screenen van sollicitaties ben ik ook veel bezig met netwerken. Ik onderhoud contacten met bedrijven in de regio en werkgevers die op zoek zijn naar geschikte kandidaten. Zo organiseer ik regelmatig netwerkborrels en bezoek ik bedrijven om te kijken of er mogelijkheden zijn voor samenwerking. Het is belangrijk om goed te weten wat er speelt in de regio en wat voor talenten er beschikbaar zijn. Hierdoor kan ik snel schakelen en de juiste match maken tussen werkgever en kandidaat.

Een groot deel van mijn werk bestaat uit het voeren van sollicitatiegesprekken. Dit kan variëren van een kennismakingsgesprek tot een selectiegesprek bij de opdrachtgever. Het is belangrijk om te achterhalen wat de drijfveren en competenties zijn van de kandidaat en of deze passen bij de vacature. Het is mooi om te zien dat je iemand kunt helpen aan een baan die perfect aansluit bij zijn of haar wensen en ambities.

Als recruiter bij Breevaart Personeel ben ik ook verantwoordelijk voor het maken van de arbeidsovereenkomsten en het aanvragen van de benodigde documenten. Het is belangrijk om hierbij de wet- en regelgeving goed in de gaten te houden. Daarnaast zorg ik ervoor dat de kandidaat goed wordt begeleid in het inwerken bij de opdrachtgever.

Mijn dag als recruiter bij Breevaart Personeel is dus behoorlijk divers en uitdagend. Het geeft veel voldoening om een kandidaat te helpen aan een passende baan en werkgevers te voorzien van goed personeel. Ik werk in een leuk team met gedreven collega's die ook altijd voor mij klaar staan. Kortom, ik heb een baan waarin ik elke dag met plezier naar mijn werk ga!

Lijkt jou dit nu ook een leuke functie? Check dan onderstaande vacatures en wellicht zit er wat voor je tussen:

Vacature Recruitment marketeer / intercedent

Vacature inhouse recruiter

Vacature jr. recruiter Stage

Ervaringen van anderen

Parkzoom 24
2922 CT
Krimpen aan den IJssel

+31 180 - 471 585
info@breevaartpersoneel.nl
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep