6 tips voor het vinden van je droombaan via LinkedIn

Wil je graag een nieuwe baan en ga je daarvoor LinkedIn inzetten? Dan geven we je vandaag in deze blog een paar tips zodat je ook de baan vindt die bij je past. Wanneer je een berichtje op LinkedIn plaatst, zul je in deze tijd veel reacties krijgen. Het is dus de kunst om relevante reacties te krijgen.

1. Zorg voor een compleet LinkedIn profiel


De basis van LinkedIn begint bij een goed profiel. Zorg er daarom voor dat je al je werkervaring hebt ingevuld met daarbij ook een beschrijving. Zo kunnen recruiters en HR-medewerkers goed zien over welke ervaring je beschikt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je LinkedIn profiel beter vindbaar is. LinkedIn is namelijk net als Google ook een zoekmachine, recruiters zoeken namelijk ook op LinkedIn naar bepaalde kennis of programma’s.

2. Een professionele foto met een glimlach


Een foto zegt meer dan 1000 woorden, zorg dus dat je er leuk en professioneel opstaat. Laat die vakantiefoto’s dus maar even achterwege. Kies voor een mooie frisse foto waarop je lacht. Uit onderzoek is namelijk vastgesteld dat wanneer we een glimlach zien, onze hersenen een positief stofje aanmaken. Dat is natuurlijk wat we willen!

3. Activeer OpenToWork functie


Een fijne functie van LinkedIn is OpenToWork, je kunt vanaf je profiel aangeven dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Je krijgt vervolgens een groene rand rondom je profielfoto en je kunt een bericht schrijven waar je naar op zoek bent. Recruiters volgen deze hashtag en zien dankzij deze optie gelijk waarnaar je op zoek bent! In deze blog wordt uitgelegd hoe je deze optie op LinkedIn activeert.

4. Zorg voor een CV als PDF


Voordat je ook maar aan solliciteren denkt, moet je CV eigenlijk al op orde zijn. Het is fijn om deze steeds bij te houden zodat het minder tijd kost op het moment dat je een baan nodig hebt. Een standaard CV valt niet meer genoeg op. Zorg daarom voor kleurgebruik, een duidelijke foto en een speelse indeling. Deze PDF kun je vervolgens gebruiken wanneer je online solliciteert maar ook voor een bericht op LinkedIn.

5. Zo schrijf je een goede bijdrage


Je profiel is helemaal in orde, dan is het nu de tijd om een berichtje de wereld in te sturen dat je op zoek bent naar een nieuwe job. Maak hierbij gebruik van je CV als PDF, je kunt bij LinkedIn namelijk PDF bestanden uploaden en deze toevoegen aan je bijdrage. Zo zien bedrijven en recruiters gelijk over welke ervaring je beschikt, ze kunnen deze PDF ook opslaan voor hun eigen archief.
Heb je geen PDF? Geen zorgen, pak dan een leuke foto van jezelf (het liefst in een werkomgeving). Maak daarnaast ook gebruik van # zoals #werkzoekend of #techniek #beschikbaar #opentowork.

6. Volg bedrijfspagina’s


Wil je bij een specifiek bedrijf werken? Volg dan sowieso even hun bedrijfspagina, dat staat al goed op het moment dat je solliciteert. Een andere tip is om uitzendbureaus te volgen op LinkedIn. Deze bedrijven plaatsen regelmatig nieuwe vacatures op hun social media kanalen, waardoor je de nieuwste vacatures gelijk op je tijdlijn voorbij ziet komen.

Geen tijd of geduld om je LinkedIn op orde te maken? Bel dan gelijk naar Breevaart Personeel! We hebben diverse vacatures openstaan, we vertellen je er graag meer over tijdens een bak koffie (of thee) bij ons op kantoor!


Bekijk de vacatures  Breevaart Personeel LinkedIn

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Louwrens van de Breevaart
Directeur/eigenaar
louwrens@breevaartpersoneel.nl

0180-471585
06-51412841

Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(162 reviews)
Supa Fried
“Zeer tevreden over de samenwerking met Breevaart. Duidelijke communicatie en een fijne gevoel tijdens het hele sollicitatie proces. De beste ervaring die ik heb gehad met een uitzendbureau!"
Marc Oosterhoff
“Binnen een week na het eerste gesprek aan het werk gegaan bij Breur. Verder is de begeleiding heel goed en reageren de mensen van Breevaart heel snel. Ik ben heel positief en zou Breevaart ook zeker aanraden."
Denskoo!
“top gozer die rick alles wat je m vraagt regeltie of doetie voor je met super veel liefde dikke so naar rick ook !"
othy has
“Een van de Beste uitzendbureau’s , ik heb met Rick een gesprek gehad het was echt gezellig en positief, hij denkt mee en hij zoekt naar de beste baan voor zijn personeel."
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep