Groot aantal faillissementen in september, dit is het effect

We zaten er bij Breevaart Personeel al een tijdje op te wachten: het kantelpunt in de markt. Onze markt is trendgevoelig, door alle ontwikkelingen die er momenteel gaande zijn in Nederland, moest er een keer wat gaan gebeuren. Dat punt lijkt nu aangebroken te zijn, afgelopen week liet de Kamer van Koophandel in een trendrapport zien dat het aantal faillissementen in september 2022 bijzonder hoog is. In september gingen namelijk 176 bedrijven failliet, het hoogste aantal sinds oktober 2020.

Faillissementen Nederland


Wat gaat er de komende tijd veranderen?


Niemand heeft een glazenbol om in te kijken en de toekomst te voorspellen. Maar één ding is zeker, er zullen nog meer bedrijven om gaan vallen of zelf besluiten om er mee te stoppen.  De sterkere bedrijven blijven dus open en zullen wellicht het drukker krijgen dan ooit. Daardoor vindt er ook een verplaatsing van personeel plaats, die weer voor veel bedrijven gunstig kan uitpakken.

Wat betekent dit voor jou als ondernemer?


Voor sommige ondernemers kunnen deze trends goed uitpakken, doordat er opeens wel goed personeel beschikbaar komt dat graag weer aan het werk wilt. Andere ondernemers zullen wellicht leveranciers of samenwerkingspartners kwijtraken, waardoor ze hun kwaliteit niet meer kunnen waarborgen. Afhankelijk van de markt waarin je zit, zullen de effecten veranderen. Ons advies is om ook een kijkje te nemen in het rapport dat de KVK heeft opgesteld qua bedrijvendynamiek. Daarin zie je specifieker wat er in Nederland momenteel gebeurt per sector en provincie.

Flexibiliteit is het kernwoord tijdens een crisis

Wat kan Breevaart Personeel betekenen?


In tijden van crisis wil je niet aan personeel vastzitten, daarom wordt een flexibele schil belangrijk. Wij kunnen je helpen bij het vinden van goed en flexibel personeel dat op uitzendbasis bij jou aan de slag gaat. Zo loop jij minder risico's en kun je met een vertrouwd gevoel de onzekere toekomst tegemoet.

Daarnaast kunnen wij voorstellen dat je wellicht afscheid moet nemen van personeel, maar dat je hen wel goed wilt helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Dan komen wij ook graag een bakkie koffie doen! Lees hier meer over onze manier van samenwerken

Kunnen wij u helpen?

neem contact op met

Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(152 reviews)
Bilal Arharbi
“Een uitstekende uitzendbureau die in minder dan een week tijd een nieuwe baan voor me hebben gevonden. Alle medewerkers zijn hartstikke vriendelijk, respectvol, grappig en sociaal. Opzoek naar een nieuwe baan? dan ben je bij deze uitzendbureau op het goeie adres!"
Dannysonn
“Hans is echt een top vent! Staat altijd klaar voor zijn personeel en gaat er echt voor, 1 van de weinige uitzendbureaus waar ik tenminste op bouwen kan en vertrouwen kan!"
Rolf van Doorn
“Breevaart Personeel heeft veel kennis van verschillende sectoren en is in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten en werknemers. Ik kan Breevaart Personeel dan ook ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele en betrouwbare partner in personeelszaken!"
Clifton Chery
“In slechts 5 werkdagen een baan als Lasser bij Breevaart Personeel verkregen. In een vrij ontspannen sfeer middels een open sollicitatie met Rick en zijn bemiddeling, kwam dit vlotte resultaat tot stand. Geweldig."
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep