Hoe overleef je: Blue Monday?!

Deze maandag 15-1-2024 was het “Blue Monday”, ook wel bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Wij bij Breevaart Personeel gaan graag met een vrolijk gevoel naar ons werk, dus we willen je graag wat tips geven over hoe je zo’n “blauwe dag” doorkomt!

Tip 1. Zorg voor een fijne werkplek!


Wij vinden het belangrijk als jij je op je plek voelt bij een bedrijf, daarom staat dit punt bij ons op nummer één! Als je een fijne werkomgeving hebt ga je makkelijker je bed uit en ga je met plezier naar je werk.

Tip 2. Ga naar buiten en beweeg!


Een frisse neus halen is een goed idee als je even niet zo lekker in je vel zit. Tevens is het een goede onderbreking van je werkdag om even buiten te zijn. Voor de teambuilding is het ook goed om samen een rondje te lopen.

Tip 3. Plan leuke vooruitzichten en doelen!


Als je iets leuks hebt om naar uit te kijken helpt dat ook om uit de Blue Monday sleur te komen! Zo verzet je je gedachten, en krijg je een positievere instelling. Heb je goede voornemens? Dan is dit juist een goed moment om er extra aan te werken! Maak een planning en gebruik kleine stappen om je doelen/goede voornemens te bereiken. Zo gaat het voor jezelf makkelijker en krijg je meer succesmomenten.

Tip 4. Leer iets nieuws!


Wat is er nou leuker dan wat nieuws leren? Een nieuwe hobby of een onderwerp waar je jezelf in kunt verdiepen. Dit helpt je je gedachten te verzetten omdat je zo bezig bent met iets anders! Op onze site staan ook een aantal leerling vacatures, dus wil je je omscholen of als leerling aan de slag? Kom dan gerust langs voor een bakje koffie en snuffel hier door onze vacatures!

Tip 5. Eet gezond!


Als je een gezonde en lekkere lunch meeneemt naar je werk krijg je meer energie, zo kun je tijdens je werk uitkijken naar de lekkere lunch die je te wachten staat! Denk ook aan gezonde tussendoortjes, zoals fruit, dan krijg je weer energie om in je workflow te komen.

Tip 6. Zorg voor jezelf!


Een goede nachtrust is het halve werk, als je goed hebt geslapen ga je met een fijn gevoel naar je werk! Neem ’s ochtends bijvoorbeeld een warme douche en maak en lekker ontbijtje voor jezelf. Ben je dan toch al zo goed bezig? Maak dan ook je gezonde tussendoortjes en lunch voor naar je werk. Neem na het werk ook genoeg tijd voor jezelf om weer even “op te laden”, dan kun je er de volgende dag weer tegenaan.

Tip 7. Luister of maak muziek!


Als je vrolijke muziek luistert geef je je humeur een boost en verminderd je stress, heel belangrijk na een lange werkdag. Muziek versterkt ook je geheugen, dus dan kun je beter dingen op je werk onthouden. Probeer ook eens om een instrument te leren spelen, dan daag je jezelf uit en leer je wat nieuws!

Tip 8. Lach!


Een gelukshormoon komt vrij als je lacht, het verlaagt de bloeddruk en beschermt je hart! Ook vermindert het, net als muziek, stress en geeft je een beter gevoel. Dus is het belangrijk dat je een leuke baan en collega’s hebt waar je mee kunt lachen.

Bij Breevaart Personeel kwamen wij Blue Monday goed met elkaar door, misschien omdat we de kleur blauw allemaal erg mooi vinden (ons logo 😉). Ben je benieuwd naar onze andere blogs? Klik dan hier!

Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(162 reviews)
Supa Fried
“Zeer tevreden over de samenwerking met Breevaart. Duidelijke communicatie en een fijne gevoel tijdens het hele sollicitatie proces. De beste ervaring die ik heb gehad met een uitzendbureau!"
Marc Oosterhoff
“Binnen een week na het eerste gesprek aan het werk gegaan bij Breur. Verder is de begeleiding heel goed en reageren de mensen van Breevaart heel snel. Ik ben heel positief en zou Breevaart ook zeker aanraden."
Denskoo!
“top gozer die rick alles wat je m vraagt regeltie of doetie voor je met super veel liefde dikke so naar rick ook !"
othy has
“Een van de Beste uitzendbureau’s , ik heb met Rick een gesprek gehad het was echt gezellig en positief, hij denkt mee en hij zoekt naar de beste baan voor zijn personeel."
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep