Hoe ziet een dag er uit als grondwerker?

Als grondwerker werk je aan de basis van bouwprojecten en ben je verantwoordelijk voor het voorbereidende werk dat nodig is om een bouwproject te starten. Dit werk bestaat vaak uit graven, het aanleggen van funderingen, het leggen van riolering en het aanleggen van wegen en paden. In deze blog neem ik je mee door een typische dag van een grondwerker, van uur tot uur.

7:00 - 8:00 uur: Aankomst op de werklocatie Een grondwerker begint de dag vroeg en arriveert meestal tussen
7:00 en 8:00 uur op de werklocatie. Hier worden de werkzaamheden van de dag besproken met de voorman en de rest van het team. Ook worden de veiligheidsvoorschriften doorgenomen en worden de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen uitgereikt.

8:00 - 9:00 uur: Voorbereidende werkzaamheden Na de briefing gaat de grondwerker aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden. Dit kan het plaatsen van afzettingen zijn, zodat de werkplek veilig kan worden afgezet voor het publiek. Ook kan het betekenen dat er machines moeten worden klaargezet en gecontroleerd, zoals graafmachines en shovels.

9:00 - 10:00 uur: Graven van sleuven Een belangrijk deel van het werk van een grondwerker is het graven van sleuven voor het leggen van kabels, leidingen en riolering. Dit kan met de hand gebeuren, maar vaak wordt er ook gebruik gemaakt van machines zoals graafmachines en shovels.

10:00 - 11:00 uur: Aanleggen van funderingen Na het graven van de sleuven kan de grondwerker aan de slag met het aanleggen van funderingen. Dit kan beton zijn, maar ook puin of zand, afhankelijk van het type fundering dat nodig is voor het bouwproject.

11:00 - 12:00 uur: Plaatsen van riolering Een ander belangrijk onderdeel van het werk van een grondwerker is het plaatsen van riolering. Dit betekent het leggen van buizen in de gegraven sleuven en het aansluiten van de buizen op de juiste manier.

12:00 - 13:00 uur: Lunchpauze Na de ochtend werkzaamheden is het tijd voor een lunchpauze. Vaak wordt er gezamenlijk geluncht met de rest van het team en is er tijd voor ontspanning en het bijpraten over de voortgang van het project.

13:00 - 14:00 uur: Aanleggen van wegen en paden Na de lunch gaat de grondwerker verder met het aanleggen van wegen en paden. Dit kan betekenen dat er asfalt moet worden gelegd, maar ook dat er bestrating moet worden aangelegd.

14:00 - 15:00 uur: Graven van putten Naast het graven van sleuven kan de grondwerker ook verantwoordelijk zijn voor het graven van putten.

15:00 - 16:00 uur: Opruimen en afsluiten van de werklocatie Aan het einde van de dag is het tijd om de werkplek op te ruimen en af te sluiten. Dit betekent dat alle materialen en machines moeten worden opgeruimd en dat de werkplek moet worden schoongemaakt. Ook worden eventuele afzettingen en waarschuwingsborden verwijderd.

16:00 - 17:00 uur: Terug naar de opslagplaats Na het afsluiten van de werklocatie gaat de grondwerker terug naar de opslagplaats. Hier worden de machines en materialen teruggebracht en gecontroleerd op eventuele schade of mankementen.

17:00 uur: Einde van de werkdag De werkdag van een grondwerker eindigt meestal rond 17:00 uur, afhankelijk van het project en de planning. Na het inleveren van de materialen en het afmelden bij de voorman kan de grondwerker naar huis.

Het einde van de dag van een grondwerker betekent niet het einde van het werk. Vaak moeten er nog rapportages worden ingevuld en kunnen er nog overleggen plaatsvinden met de voorman en andere teamleden. Ook kan er sprake zijn van overwerk als het werk niet op tijd af is of als er zich onverwachte problemen voordoen.

Kortom, de werkdag van een grondwerker is lang en fysiek zwaar, maar ook afwisselend en uitdagend. Door de combinatie van handmatig werk en het gebruik van machines is geen dag hetzelfde en is er altijd ruimte voor ontwikkeling en groei binnen het vakgebied

Nu weet je hoe een dag van een grondwerker er uit ziet, ben jij nieuwsgierig? Bel Hans Bos op 06-27312297 of mail naar hans@breevaartpersoneel.nl voor het maken van een afspraak om te kijken of dit wat voor je is.

Check ook anders onderstaande link voor onze opdenstaande vacatures als grondwerker:
Vacatures grondwerker

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(152 reviews)
Bilal Arharbi
“Een uitstekende uitzendbureau die in minder dan een week tijd een nieuwe baan voor me hebben gevonden. Alle medewerkers zijn hartstikke vriendelijk, respectvol, grappig en sociaal. Opzoek naar een nieuwe baan? dan ben je bij deze uitzendbureau op het goeie adres!"
Dannysonn
“Hans is echt een top vent! Staat altijd klaar voor zijn personeel en gaat er echt voor, 1 van de weinige uitzendbureaus waar ik tenminste op bouwen kan en vertrouwen kan!"
Rolf van Doorn
“Breevaart Personeel heeft veel kennis van verschillende sectoren en is in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten en werknemers. Ik kan Breevaart Personeel dan ook ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele en betrouwbare partner in personeelszaken!"
Clifton Chery
“In slechts 5 werkdagen een baan als Lasser bij Breevaart Personeel verkregen. In een vrij ontspannen sfeer middels een open sollicitatie met Rick en zijn bemiddeling, kwam dit vlotte resultaat tot stand. Geweldig."
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep