Wat doet een opperman nu eigenlijk?

wat is een opperman nou eigenlijk?Wellicht een vraag die jij je afvraagt. Vandaar dat je op dit artikel bent terecht gekomen. In dit artikel willen wij er op ingaan wat de functie opperman is.

Een opperman vind je in 2 branches. Dat is de stratenmakerij en de bouwsector. In deze sectoren ben je aan het werk als je een opperman bent. Je werkt dan als hulp medewerker om de vakman te ondersteunen. Dit wil niet zeggen dat een opperman geen vakman is. Hier kom ik later in het artikel op terug.

De stratenmakerij sector.


Als je als opperman in de stratenmakerij sector aan de slag gaat ben je een hulp stratenmaker of leerling stratenmaker. Je ondersteund als het ware de stratenmaker. Wat houd dit precies in? De werkzaamheden die je verricht hebben alles te maken met het aanleggen van straten zoals aanvoeren van stenen, tegels en klinkers, het klaarleggen van het gereedschap voor de stratenmaker, het assisteren van het plaatsen van trottoirbanden, het afrijden van het zandbed (glad maken zodat de stenen er op gelegd kunnen worden), het openbreken van de bestaande bestrating, zand aanvoeren met de kruiwagen en zorgen dat bewoners of voorbijgangers niet over al het gereedschap en aangevoerde stenen vallen. Je moet als opperman fysiek sterk zijn omdat het een veelzijdig maar ook een zwaar beroep is. Verder verwachten de meeste opdrachtgevers dat je in het bezit bent van een VCA of bereid zijn om deze binnen 3 maanden te halen. Wat zijn nu exact de voordelen om aan de slag te gaan als opperman? Er zijn doorgroeimogelijkheden naar vakman stratenmaker, je verdiend een goed salaris, je hebt veel vrijheid en je bent echt een vak aan het leren. Andere definities van opperman zijn hulpstratenmaker, leerling stratenmaker, assistent stratenmaker.
Als opperman ben je ook een vakman


De bouw sector.


Als je als opperman aan de slag gaat in de bouwsector ben je de hulp van een bouwvakmedewerker zoals een metselaar, een timmerman of een schilder. De werkzaamheden die je verricht zijn het klaarleggen van de juiste gereedschappen, de aan en afvoer van de bouwmaterialen zoals bij een metselaar de stenen op de juiste plaats neerzetten en de specie aanreiken, het schoonhouden van de werkplekken doormiddel van vegen, opruimen en schoonmaken. Andere definities van een opperman bouw is bouwhulp, bouwhulpmedewerker, assistent metselaar, hulp timmerman, bouwmedewerker, hulpmedewerker bouw en vul maar verder in.
Vaak word een opperman gezien als een hulp van bijvoorbeeld de stratenmaker. Dit is in zekere zin ook zo maar je leert echt een vak. Zeker als mensen meer dan een jaar het vak uitoefenen kan je aangeven dat het een vakman is. De stratenmaker hoeft jou dan niet uit te leggen hoe en wat omdat je dat inzicht zelf hebt geleerd door de werkervaring die je opdoet.

Ben je nu geïnteresseerd als opperman in de bouw of in de stratenmakerij? Stuur dan direct even een mailtje naar info@breevaartpersoneel.nl of bel met 0180-741585. Graag zouden we je in een persoonlijk gesprek meer willen vertellen over het werk als opperman.

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(151 reviews)
Bilal Arharbi
“Een uitstekende uitzendbureau die in minder dan een week tijd een nieuwe baan voor me hebben gevonden. Alle medewerkers zijn hartstikke vriendelijk, respectvol, grappig en sociaal. Opzoek naar een nieuwe baan? dan ben je bij deze uitzendbureau op het goeie adres!"
Rolf van Doorn
“Breevaart Personeel heeft veel kennis van verschillende sectoren en is in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten en werknemers. Ik kan Breevaart Personeel dan ook ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele en betrouwbare partner in personeelszaken!"
Ivo
“Prettig bedrijf om samen mee te werken. Leveren goed personeel en komen hun afspraken na. De communicatie verloopt erg fijn."
Ottmary Araujo
“Ik heb al voor ze gewerkt, de communicatie tussen ons was erg goed. Het is een verantwoord uitzendbureau en ze betalen altijd op tijd."
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep