• home
  • CONTACT
  • BLOGS
  • Werk zonder diploma: 8 beroepen die je kunt uitoefenen zonder diploma

Werk zonder diploma: 8 beroepen die je kunt uitoefenen zonder diploma

Een diploma is vaak vereist voor veel banen, maar er zijn tal van beroepen in de bouw en techniek waarvoor geen diploma nodig is. Als je handig bent en een passie hebt voor technologie en constructie, zijn er verschillende carrièremogelijkheden beschikbaar. Hieronder staan tien beroepen in de bouw en techniek die je kunt uitoefenen zonder diploma.

Timmerman


Als je graag met hout werkt en handig bent met gereedschap, is timmerman een optie om te overwegen. Het werk omvat het bouwen van huizen, kantoren en andere structuren. Je kunt beginnen als leerling-timmerman en werken aan het opbouwen van ervaring en vaardigheden.

Elektricien


Als je geïnteresseerd bent in elektronica en technologie, kan een baan als elektricien een goede optie zijn. Het werk omvat het installeren, onderhouden en repareren van elektrische systemen in gebouwen. Hoewel sommige training vereist is, is een diploma niet altijd nodig.

Loodgieter


Als je graag met sanitair werkt en problemen oplost, kan een baan als loodgieter geschikt zijn. Het werk omvat het installeren, onderhouden en repareren van leidingen en sanitair. Er is vaak enige technische training vereist, maar een diploma is niet noodzakelijk.

Dakdekker


Als je niet bang bent voor hoogtes en graag fysiek werk doet, is een baan als dakdekker een optie om te overwegen. Het werk omvat het installeren en repareren van daken op verschillende soorten gebouwen. Een diploma is niet vereist, maar enige ervaring met fysiek werk kan nuttig zijn.

Schilder


Als je creatief bent en een oog hebt voor detail, kan een baan als schilder een goede optie zijn. Het werk omvat het schilderen van gebouwen, huizen en andere constructies. Er is vaak geen diploma vereist, maar enige ervaring met schilderen kan nuttig zijn.

Installateur van verwarmings- en airconditioningsystemen


Als je geïnteresseerd bent in het installeren en onderhouden van verwarmings- en airconditioningsystemen, kan dit een goede optie zijn. Het werk omvat het installeren, onderhouden en repareren van deze systemen in gebouwen. Enige technische training is vaak vereist, maar een diploma is niet altijd nodig.

Metselaar


Als je graag werkt met stenen en cement, kan een baan als metselaar geschikt zijn. Het werk omvat het bouwen van muren, funderingen en andere structuren met behulp van bakstenen en ander metselwerk. Er is vaak geen diploma vereist, maar enige ervaring in het vakgebied kan nuttig zijn.

Monteur


Als je handig bent met gereedschap en machines, kan een baan als monteur een goede optie zijn. Het werk omvat het installeren, onderhouden en repareren van machines en apparatuur in verschillende industrieën. Enige technische training is vaak vereist, maar een diploma is niet altijd nod

Wat belangrijk is in de bouw en techniek is dat je de wil hebt om te leren of al ervaring in het werk hebt. Met deze 2 vereisten kom je al heel ver. Interesse in een baan in de bouw of techniek? Check even onze vacatures en klik op onderstaande link
Ja ik wil de vacatures checken

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(162 reviews)
Supa Fried
“Zeer tevreden over de samenwerking met Breevaart. Duidelijke communicatie en een fijne gevoel tijdens het hele sollicitatie proces. De beste ervaring die ik heb gehad met een uitzendbureau!"
Marc Oosterhoff
“Binnen een week na het eerste gesprek aan het werk gegaan bij Breur. Verder is de begeleiding heel goed en reageren de mensen van Breevaart heel snel. Ik ben heel positief en zou Breevaart ook zeker aanraden."
Denskoo!
“top gozer die rick alles wat je m vraagt regeltie of doetie voor je met super veel liefde dikke so naar rick ook !"
othy has
“Een van de Beste uitzendbureau’s , ik heb met Rick een gesprek gehad het was echt gezellig en positief, hij denkt mee en hij zoekt naar de beste baan voor zijn personeel."
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep