• home
  • CONTACT
  • BLOGS
  • Werk Zonder Diploma: 8 Beroepen die je kunt uitoefenen zonder diploma

Werk Zonder Diploma: 8 Beroepen die je kunt uitoefenen zonder diploma

Een diploma is vaak vereist voor veel banen, maar er zijn tal van beroepen in de bouw en techniek waarvoor geen diploma nodig is. Als je handig bent en een passie hebt voor technologie en constructie, zijn er verschillende carrièremogelijkheden beschikbaar. Hieronder staan tien beroepen in de bouw en techniek die je kunt uitoefenen zonder diploma.

Timmerman


Als je graag met hout werkt en handig bent met gereedschap, is timmerman een optie om te overwegen. Het werk omvat het bouwen van huizen, kantoren en andere structuren. Je kunt beginnen als leerling-timmerman en werken aan het opbouwen van ervaring en vaardigheden.

Elektricien


Als je geïnteresseerd bent in elektronica en technologie, kan een baan als elektricien een goede optie zijn. Het werk omvat het installeren, onderhouden en repareren van elektrische systemen in gebouwen. Hoewel sommige training vereist is, is een diploma niet altijd nodig.

Loodgieter


Als je graag met sanitair werkt en problemen oplost, kan een baan als loodgieter geschikt zijn. Het werk omvat het installeren, onderhouden en repareren van leidingen en sanitair. Er is vaak enige technische training vereist, maar een diploma is niet noodzakelijk.

Dakdekker


Als je niet bang bent voor hoogtes en graag fysiek werk doet, is een baan als dakdekker een optie om te overwegen. Het werk omvat het installeren en repareren van daken op verschillende soorten gebouwen. Een diploma is niet vereist, maar enige ervaring met fysiek werk kan nuttig zijn.

Schilder


Als je creatief bent en een oog hebt voor detail, kan een baan als schilder een goede optie zijn. Het werk omvat het schilderen van gebouwen, huizen en andere constructies. Er is vaak geen diploma vereist, maar enige ervaring met schilderen kan nuttig zijn.

Installateur van verwarmings- en airconditioningsystemen


Als je geïnteresseerd bent in het installeren en onderhouden van verwarmings- en airconditioningsystemen, kan dit een goede optie zijn. Het werk omvat het installeren, onderhouden en repareren van deze systemen in gebouwen. Enige technische training is vaak vereist, maar een diploma is niet altijd nodig.

Metselaar


Als je graag werkt met stenen en cement, kan een baan als metselaar geschikt zijn. Het werk omvat het bouwen van muren, funderingen en andere structuren met behulp van bakstenen en ander metselwerk. Er is vaak geen diploma vereist, maar enige ervaring in het vakgebied kan nuttig zijn.

Monteur


Als je handig bent met gereedschap en machines, kan een baan als monteur een goede optie zijn. Het werk omvat het installeren, onderhouden en repareren van machines en apparatuur in verschillende industrieën. Enige technische training is vaak vereist, maar een diploma is niet altijd nod

Wat belangrijk is in de bouw en techniek is dat je de wil hebt om te leren of al ervaring in het werk hebt. Met deze 2 vereisten kom je al heel ver. Interesse in een baan in de bouw of techniek? Check even onze vacatures en klik op onderstaande link
Ja ik wil de vacatures checken

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(152 reviews)
Bilal Arharbi
“Een uitstekende uitzendbureau die in minder dan een week tijd een nieuwe baan voor me hebben gevonden. Alle medewerkers zijn hartstikke vriendelijk, respectvol, grappig en sociaal. Opzoek naar een nieuwe baan? dan ben je bij deze uitzendbureau op het goeie adres!"
Dannysonn
“Hans is echt een top vent! Staat altijd klaar voor zijn personeel en gaat er echt voor, 1 van de weinige uitzendbureaus waar ik tenminste op bouwen kan en vertrouwen kan!"
Rolf van Doorn
“Breevaart Personeel heeft veel kennis van verschillende sectoren en is in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten en werknemers. Ik kan Breevaart Personeel dan ook ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele en betrouwbare partner in personeelszaken!"
Clifton Chery
“In slechts 5 werkdagen een baan als Lasser bij Breevaart Personeel verkregen. In een vrij ontspannen sfeer middels een open sollicitatie met Rick en zijn bemiddeling, kwam dit vlotte resultaat tot stand. Geweldig."
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep