• home
  • BLOGS
  • De voor -en nadelen van werken als ZZP’er

De voor -en nadelen van werken als ZZP’er

Tegenwoordig gaan steeds meer bedrijven over op een flexibele schil. Dat betekent dat ze er voor kiezen om mensen via een uitzendbureau in te zetten of als zzp’er. Hierdoor besparen bedrijven een hoop kosten wanneer het werk stil komt te liggen, denk hierbij aan een crisis of een coronagolf.
Door deze trend, merken we bij onze sollicitanten steeds vaker dat ze als zzp’er aan de slag willen. In deze blog leggen we uit welke voor- en nadelen je kunt krijgen als zzp’er.

Voordeel 1: Vrijheid is blijheid


Het eerste voorbeeld is gelijk ook het belangrijkste voor veel mensen. De vrijheid die vaak ontbreekt in loondienst, krijgen ze wel wanneer ze als zzp’er aan de slag gaan. Ze kunnen de werkzaamheden doen waar ze het meeste plezier aan beleven. Vrije dagen opnemen is geen probleem meer en werkt een samenwerking niet, dan kunnen ze deze stopzetten.

Voordeel 2: Het werk kiezen dat jij leuk vindt


Je hoeft niet te blijven waar je zit als het je niet bevalt. Je kunt ook een deur verder kijken als het werk en de collega’s tegenvallen. Je hebt geen contract waar je aan vastzit, waardoor je eenvoudig kunt overstappen van opdrachtgever.

Bekijk ZZP vacatures

Nadeel 1: Administratie als zzp’er


Je kunt je erop verkijken, je krijgt er namelijk een dagtaak bij aan administratie. Hoeveel uren heb je gewerkt? Voor welke klanten heb je gewerkt? Kilometers bijhouden, facturen aanmaken en versturen en ga zo nog even door. Allemaal werk waar je uiteindelijk niet voor betaald wordt, maar dat wel gedaan moet worden.

Nadeel 2: Alle verantwoordelijkheid ligt bij jou


Ben je ziek? Verdien je niks. Moet een klus af maar zit je dag erop? Dat zal je toch door moeten gaan. Te veel negatieve reviews of mond-tot-mondreclame zorgen ervoor dat jij geen opdrachten meer krijgt. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes, vallen er opeens opdrachten weg of komen er geen nieuwe opdrachten binnen. Dan zul je hier zelf achteraan moeten gaan!

Nadeel 3: Alle risico’s zijn voor jou


Waar mensen werken worden fouten gemaakt, dat geldt dus ook voor zzp’ers. Er kan een bedrijfsongeval plaatsvinden waardoor je niet meer kunt werken. Of je hebt iets niet deugdelijk gebouwd, waardoor jouw klant risico’s loopt. Gaat het een keer goed mis, dan kunnen de schadeclaims oplopen in de duizenden soms wel tonnen euro’s. Al deze risico’s kun je afkopen door middel van verzekeringen, deze kosten allemaal veel geld.

ZZP-bemiddeling Breevaart PersoneelTwijfel je of je als ZZP’er aan de slag gaat of op uitzendbasis wilt werken, neem dan eens contact met ons op. We kunnen je diverse vacatures laten zien zowel op ZZP als op uitzendbasis.
We hebben een tijd terug een blog geschreven over onze zzp bemiddeling, we kunnen je namelijk helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten.

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(145 reviews)
J. Velthoven
“Via een LinkedIn post (stageplaats gezocht) werd ik benadert door Breevaart. Breevaart benaderde mij vrijwel direct en nodigde me uit voor een gesprek. Louwrens gaf me een warm welkom en voelde me meteen op mijn gemak. Omdat voor mij de locatie wat ongunstig ligt, heb ik toch de vacature afgeslagen. Maar ik zou Breevaart zeker aan raden als je op zoek bent naar een baan of stage. Ze kijken niet alleen naar je cv, maar ook naar de kandidaat als persoon. Zo fijn!"
Jeroen Slaman
“Kwam in contact met Breevaart door een leuke vacature die ik zag. Erop gereageerd en bijna direct een goed gesprek gehad en daarna in contact gekomen met Ruben die mij verder hielp. Op gesprek geweest en dezelfde dag al een telefoontje voor een gesprek bij een bedrijf voor loodgieter. Op gesprek geweest en begin 4 april daar. Zeker aan te raden als je een baan zoekt om hier eens te kijken, je bent zeker geen nummertje maar je bent echt iemand die ze graag aan het werk helpen en hele fijne communicatie met Ruben daar. Gewoon top en doorgaan zo💪💪"
Christiaan Mourik
“Ik ben fijn geholpen door Hans bij het vinden van een nieuwe baan!"
Jo Dohmen
“De eerste ervaring is bij de deur, een hartelijk welkom komt als een warm bad over je heen. Koffie? Ja best, en het gesprek volgt als van zelf. Wij hebben een mooie firma waar jij precies in past, en dat hoor je bij je eerste ontmoeting bij Breevaart Personeel! 2 weken later werd ik aangenomen bij de door hun voorgestelde firma en daar zit ik nu alweer ruim een jaar naar volle tevredenheid. Ze hadden het goed gezien bij Breevaart!"
© 2022 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep