De voor -en nadelen van werken als ZZP’er

Tegenwoordig gaan steeds meer bedrijven over op een flexibele schil. Dat betekent dat ze er voor kiezen om mensen via een uitzendbureau in te zetten of als zzp’er. Hierdoor besparen bedrijven een hoop kosten wanneer het werk stil komt te liggen, denk hierbij aan een crisis of een coronagolf.
Door deze trend, merken we bij onze sollicitanten steeds vaker dat ze als zzp’er aan de slag willen. In deze blog leggen we uit welke voor- en nadelen je kunt krijgen als zzp’er.

Voordeel 1: Vrijheid is blijheid


Het eerste voorbeeld is gelijk ook het belangrijkste voor veel mensen. De vrijheid die vaak ontbreekt in loondienst, krijgen ze wel wanneer ze als zzp’er aan de slag gaan. Ze kunnen de werkzaamheden doen waar ze het meeste plezier aan beleven. Vrije dagen opnemen is geen probleem meer en werkt een samenwerking niet, dan kunnen ze deze stopzetten.

Voordeel 2: Het werk kiezen dat jij leuk vindt


Je hoeft niet te blijven waar je zit als het je niet bevalt. Je kunt ook een deur verder kijken als het werk en de collega’s tegenvallen. Je hebt geen contract waar je aan vastzit, waardoor je eenvoudig kunt overstappen van opdrachtgever.

Bekijk ZZP vacatures

Nadeel 1: Administratie als zzp’er


Je kunt je erop verkijken, je krijgt er namelijk een dagtaak bij aan administratie. Hoeveel uren heb je gewerkt? Voor welke klanten heb je gewerkt? Kilometers bijhouden, facturen aanmaken en versturen en ga zo nog even door. Allemaal werk waar je uiteindelijk niet voor betaald wordt, maar dat wel gedaan moet worden.

Nadeel 2: Alle verantwoordelijkheid ligt bij jou


Ben je ziek? Verdien je niks. Moet een klus af maar zit je dag erop? Dat zal je toch door moeten gaan. Te veel negatieve reviews of mond-tot-mondreclame zorgen ervoor dat jij geen opdrachten meer krijgt. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes, vallen er opeens opdrachten weg of komen er geen nieuwe opdrachten binnen. Dan zul je hier zelf achteraan moeten gaan!

Nadeel 3: Alle risico’s zijn voor jou


Waar mensen werken worden fouten gemaakt, dat geldt dus ook voor zzp’ers. Er kan een bedrijfsongeval plaatsvinden waardoor je niet meer kunt werken. Of je hebt iets niet deugdelijk gebouwd, waardoor jouw klant risico’s loopt. Gaat het een keer goed mis, dan kunnen de schadeclaims oplopen in de duizenden soms wel tonnen euro’s. Al deze risico’s kun je afkopen door middel van verzekeringen, deze kosten allemaal veel geld.

ZZP-bemiddeling Breevaart PersoneelTwijfel je of je als ZZP’er aan de slag gaat of op uitzendbasis wilt werken, neem dan eens contact met ons op. We kunnen je  namelijk helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten en hebben diverse vacatures zowel op ZZP- als op uitzendbasis.

ZZP-bemiddeling  ZZP'ers tevreden houden

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(162 reviews)
Supa Fried
“Zeer tevreden over de samenwerking met Breevaart. Duidelijke communicatie en een fijne gevoel tijdens het hele sollicitatie proces. De beste ervaring die ik heb gehad met een uitzendbureau!"
Marc Oosterhoff
“Binnen een week na het eerste gesprek aan het werk gegaan bij Breur. Verder is de begeleiding heel goed en reageren de mensen van Breevaart heel snel. Ik ben heel positief en zou Breevaart ook zeker aanraden."
Denskoo!
“top gozer die rick alles wat je m vraagt regeltie of doetie voor je met super veel liefde dikke so naar rick ook !"
othy has
“Een van de Beste uitzendbureau’s , ik heb met Rick een gesprek gehad het was echt gezellig en positief, hij denkt mee en hij zoekt naar de beste baan voor zijn personeel."
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep