De voor -en nadelen van werken als ZZP’er

Tegenwoordig gaan steeds meer bedrijven over op een flexibele schil. Dat betekent dat ze er voor kiezen om mensen via een uitzendbureau in te zetten of als zzp’er. Hierdoor besparen bedrijven een hoop kosten wanneer het werk stil komt te liggen, denk hierbij aan een crisis of een coronagolf.
Door deze trend, merken we bij onze sollicitanten steeds vaker dat ze als zzp’er aan de slag willen. In deze blog leggen we uit welke voor- en nadelen je kunt krijgen als zzp’er.

Voordeel 1: Vrijheid is blijheid


Het eerste voorbeeld is gelijk ook het belangrijkste voor veel mensen. De vrijheid die vaak ontbreekt in loondienst, krijgen ze wel wanneer ze als zzp’er aan de slag gaan. Ze kunnen de werkzaamheden doen waar ze het meeste plezier aan beleven. Vrije dagen opnemen is geen probleem meer en werkt een samenwerking niet, dan kunnen ze deze stopzetten.

Voordeel 2: Het werk kiezen dat jij leuk vindt


Je hoeft niet te blijven waar je zit als het je niet bevalt. Je kunt ook een deur verder kijken als het werk en de collega’s tegenvallen. Je hebt geen contract waar je aan vastzit, waardoor je eenvoudig kunt overstappen van opdrachtgever.

Bekijk ZZP vacatures

Nadeel 1: Administratie als zzp’er


Je kunt je erop verkijken, je krijgt er namelijk een dagtaak bij aan administratie. Hoeveel uren heb je gewerkt? Voor welke klanten heb je gewerkt? Kilometers bijhouden, facturen aanmaken en versturen en ga zo nog even door. Allemaal werk waar je uiteindelijk niet voor betaald wordt, maar dat wel gedaan moet worden.

Nadeel 2: Alle verantwoordelijkheid ligt bij jou


Ben je ziek? Verdien je niks. Moet een klus af maar zit je dag erop? Dat zal je toch door moeten gaan. Te veel negatieve reviews of mond-tot-mondreclame zorgen ervoor dat jij geen opdrachten meer krijgt. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes, vallen er opeens opdrachten weg of komen er geen nieuwe opdrachten binnen. Dan zul je hier zelf achteraan moeten gaan!

Nadeel 3: Alle risico’s zijn voor jou


Waar mensen werken worden fouten gemaakt, dat geldt dus ook voor zzp’ers. Er kan een bedrijfsongeval plaatsvinden waardoor je niet meer kunt werken. Of je hebt iets niet deugdelijk gebouwd, waardoor jouw klant risico’s loopt. Gaat het een keer goed mis, dan kunnen de schadeclaims oplopen in de duizenden soms wel tonnen euro’s. Al deze risico’s kun je afkopen door middel van verzekeringen, deze kosten allemaal veel geld.

ZZP-bemiddeling Breevaart PersoneelTwijfel je of je als ZZP’er aan de slag gaat of op uitzendbasis wilt werken, neem dan eens contact met ons op. We kunnen je diverse vacatures laten zien zowel op ZZP als op uitzendbasis.
We hebben een tijd terug een blog geschreven over onze zzp bemiddeling, we kunnen je namelijk helpen bij het vinden van nieuwe opdrachten.

Kan ik u helpen?

Neem contact op met

Hans Bos
Recruiter Bouw, Infra en Groen
Hans@breevaartpersoneel.nl
0180-471585

06 - 27312297Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(151 reviews)
Bilal Arharbi
“Een uitstekende uitzendbureau die in minder dan een week tijd een nieuwe baan voor me hebben gevonden. Alle medewerkers zijn hartstikke vriendelijk, respectvol, grappig en sociaal. Opzoek naar een nieuwe baan? dan ben je bij deze uitzendbureau op het goeie adres!"
Rolf van Doorn
“Breevaart Personeel heeft veel kennis van verschillende sectoren en is in staat om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften en wensen van hun klanten en werknemers. Ik kan Breevaart Personeel dan ook ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een professionele en betrouwbare partner in personeelszaken!"
Ivo
“Prettig bedrijf om samen mee te werken. Leveren goed personeel en komen hun afspraken na. De communicatie verloopt erg fijn."
Ottmary Araujo
“Ik heb al voor ze gewerkt, de communicatie tussen ons was erg goed. Het is een verantwoord uitzendbureau en ze betalen altijd op tijd."
© 2023 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep