• home
  • CONTACT
  • BLOGS
  • Uitzendwerk is een belangrijke manier om vanuit de WW aan het werk te gaan

Uitzendwerk is een belangrijke manier om vanuit de WW aan het werk te gaan

Of je nu in de WW, midden in een carrièreswitch zit of gewoon op zoek bent naar nieuwe kansen, dan kan uitzendwerk weleens de sleutel zijn tot de deur van werkplezier en mogelijkheden. In deze blog leggen we de verbanden tussen de WW en de uitzendwereld uit en hoe Breevaart Personeel je zult helpen aan een nieuwe baan.

Uitzendkrachten vaker in de WW


Uitzendkrachten komen vaker in de WW dan werknemers die in dienst zijn bij een werkgever. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inzetten van uitzendkrachten voor seizoenswerk, tijdelijke projecten, vervanging bij ziekte of opvangen drukte met vakanties. Als die periodes aflopen, stopt ook hun werk. Daar staat tegenover dat deze groep ook weer snel werk vindt. Zo had in 2022 71% van de uitzendkrachten in de WW na het einde van de WW-uitkering (of kort erna) weer werk.

tabel 1

Uitzendwerk is een belangrijke manier om vanuit de WW aan het werk te gaan. Van de mensen met een WW-uitkering die in 2022 vanuit de WW het werk hervatten, ging 24% als uitzendkracht aan de slag. Dit aantal ligt iets lager dan voorafgaande jaren. Het percentage uitstromers uit de WW met een vast of tijdelijk contract, lag in 2022 juist iets hoger dan in voorgaande jaren. Dat blijkt uit de update 'uitzendwerk en werkhervatting als uitzendkracht', die UWV publiceerde.

Afname uitzenduren en uitzendbanen


Het aantal gewerkte uitzenduren neemt al langere tijd af. In 2022 was het totaal aan uitzenduren 6% lager dan in 2021. Eind augustus 2023 was het aantal banen in de uitzendbranche 446 duizend. In februari 2022 was er een kleine piek, alleen neemt het aantal uitzendbanen sindsdien weer af. Hiermee loopt de ontwikkeling van uitzendbanen achter op die van de reguliere banen. Het aantal reguliere banen: vast en tijdelijk, neemt namelijk toe. In januari 2022 was 6,0% van alle banen een uitzendbaan. In december 2022 is dat aandeel gedaald naar 5,3%, en in augustus 2023 is dat aandeel nog maar 5,0%.

tabel 2

Vanuit de WW aan het werk


In 2022 had 71% van de uitzendkrachten in de WW bij afloop van de WW-uitkering (of kort daarna) weer betaald werk. Het percentage uitzendkrachten dat aan het werk is bij beëindiging van de WW, is daarmee iets lager dan in 2021.
Van de WW’ers bij wie de uitkering is gestopt, hebben voormalig uitzendkrachten bij beëindiging of kort erna vaker weer betaald werk dan personen die vóór de WW direct bij een werkgever in dienst waren. Uit eerdere analyses blijkt dat voormalig uitzendkrachten vaak na de WW weer als uitzendkracht aan het werk gaan en zo weer makkelijk aan een nieuwe baan komen.

Breevaart Personeel probeert ieder ander op gewone, vertrouwde en persoonlijke wijze aan een nieuwe baan te helpen. Dus neem gerust contact met ons op via de vaste lijn: 0180-471585 of per mail: info@breevaartpersoneel.nl om een persoonlijke intake in te plannen om elkaar te leren kennen en te kijken hoe we je kunnen helpen.

Bekijk onderstaande blogs over werken via ons uitzendbureau in de:

Productie   Logistiek   Metaal   Montage   Elektrotechniek   Bouw en Infra

Direct inschrijven

Werkgever

Werknemer

Inloggen in backoffice

Klantenreviews

4.9/5 sterren
(162 reviews)
Supa Fried
“Zeer tevreden over de samenwerking met Breevaart. Duidelijke communicatie en een fijne gevoel tijdens het hele sollicitatie proces. De beste ervaring die ik heb gehad met een uitzendbureau!"
Denskoo!
“top gozer die rick alles wat je m vraagt regeltie of doetie voor je met super veel liefde dikke so naar rick ook !"
othy has
“Een van de Beste uitzendbureau’s , ik heb met Rick een gesprek gehad het was echt gezellig en positief, hij denkt mee en hij zoekt naar de beste baan voor zijn personeel."
Marc Oosterhoff
“Binnen een week na het eerste gesprek aan het werk gegaan bij Breur. Verder is de begeleiding heel goed en reageren de mensen van Breevaart heel snel. Ik ben heel positief en zou Breevaart ook zeker aanraden."
© 2024 Breevaart Personeel  - Sitemap - Website realisatie door Vanderperk Groep